Ringa-Baserat väga förlustingripande är effektivt i bröstcancerbehandlingar

En serie av enkla telefonsamtal kan göra en djupsinnig skillnad i portionkvinnor för att möta deras behandlingmål för bröstcancer, enligt ett randomized försök av kvinnor som är också obese, publicerat den on-line todayen Föra Journal över in av Klinisk Oncology av Dr. Pamela Goodwin av det Mount Sinai Sjukhuset och det Lunenfeld-Tanenbaum Forskningsinstitut.

Kvinnor, som mottog rådgivning, väger omkring förlust från en utbildad livsstillagledare ringer by uppnått väger förlust, som var stilla tydligt efter två år, att fälla ned som är deras, riskerar av bröstcancerrecurrence.

Det är redan bekant att kvinnor, som är obese har omkring en 25-30% som är mer stor att riskera av död som jämförs till kvinnor, som inte är obese, något att sägaDr. Goodwin. Det Överskott feta silkespappret i förkroppsliga stimulerar inflammation och är tillhörande med förändringar i hormon liksom insulin, leptin och estradiolen, som leker en del i cancertillväxt och recurrence. ”Som är därför, bröstcancerbehandling för kvinnor, som är överviktiga, inkluderar ofta väger förlust som ett viktigt behandlingmål,”, tillfogar hon. Dr. Goodwin är Direktören av Mounts Sinai Marvelle Koffler som Bröst Centrerar, en utredare på theLunenfeld-Tanenbaumforskningsinstitut på det Mount Sinai Sjukhuset och en Professor i Avdelningen av Medicinen på Universitetar av Toronto.

Låg-Kosta ingripande

”Visar Denna studie ett kraftigt resultat för livsstiländring, som utmanar ökänt,” Dr. Goodwin förklarar. ”Så mycket, som vi ser till teknologi- och läkarundersökningsidan av behandling, är den precis, som livsviktigt att förstå driva av låg-kosta ingripanden, som kan göra skillnad i bröstcanceröverlevnad och livskvalitet,” henne tillfogar.

Det randomized försök av 338 kvinnor i Kanada och USEN jämförde resultat i kvinnor som mottog rådgivning väger omkring förlust från en livsstillagledare på ringa till resultat i kvinnor, som mottog en brevskickande. Alla studiedeltagare var posta-menopausal och mottog en aromataseinhibitor (estrogenblocker). Resultaten benämner in av tålt väger förlust efter två år var jämförbara till det som uppnås av kvinnor som hade enperson konsultation omkring att väga förlust.

”För kvinnor, som vänder mot den blandade utmaningen av bröstcancer och fetma, kan vi inte ignorera betydelsen av låg-kostar service till det kan bidra till förbättrad överlevnad,” något att sägaDr. Goodwin. Storskaliga randomized försök planeras för att utforska verkställer av ringa-baserad väger förlustingripande på bröstcancerresultat.

Det pappers- är ”Ett randomized försök av ringa-baserad väger förlustingripande i postmenopausal kvinnor med bröstcancerhäleriletrozole: Det LISA Försök,” med coauthors över Kanada och på den Harvard Medicinsk fakultet. Funders inkluderar Fundamentet för det Lunenfeld-Tanenbaum Forskningsinstitut- och Mount Sinai Sjukhuset.

Källa: Lunenfeld-Tanenbaum Forskningsinstitut

Advertisement