Alternativt förfogande som är processaa i optiska nervceller, har implikationer för neurodegenerative sjukdomar

Biologer har långa ansedda celler som fungerar lika själv-lokalvård ugnar och att tugga upp och återvinning deras egna ha på sig ut delar som behövda. Men nya utmaningar för en studie som den grundläggande principen, visningen, som några ger mod, celler som finnas i syna, passerar av deras gammala energi-producerande fabriker till neighboring serviceceller ”som ska ätas.”, Fyndet, som kan uthärda på, rotar av glaucoma, har också implikationer för Parkinsons, Alzheimers, sclerosisen för amyotrophic lateral (ALS) och andra sjukdomar som gäller en för mycket av ”avskrädet” i hjärnceller.

Studien var ledde vid Nicholas Marsh-Armstrong, Ph.D., en forskningforskare på det Kennedy Krieger Institutet, och en förbunden professor i den Johns Hopkins Universitetar Skolar av Medicin Solomon H. Snyder Avdelning av Neuroscience, samman med Markerar H. Ellisman, Ph.D., en neuroscienceprofessor på Universitetar av Kalifornien, San Diego. I en föregående studie hade tvåna sett antyder, att retinal nervknutceller, som överför information om visuellt hjälpmedel från syna till hjärnan, styrkan räcker av bitar av dem till astrocytes, celler som omger och stöttar ögats signalera-överförande neurons. De verkade att passera dem till astrocytes på det optiska nervhuvudet, början av den långa tendrilen som förbinder retinal nervknutceller från syna till hjärnan. Specifikt misstänkte de att de neuronal bitarna som passerades på var mitochondria, som är bekant som kraftstationerna av cellen.

Att att finna ut huruvida detta var egentligen fallet, Marsh-Armstrongs ändrade möss för forskninggrupp genetiskt, så att de producerade indikatorer som glödde i närvaroen av tuggat upp mitochondria. Ellismans microscopy för elektronen för spjutspetsen för grupp avbildar därefter använd som rekonstruerar 3-D, av vad händde på det optiska nervhuvudet. Forskarna sågar att astrocytes, bröt sannerligen besegrar stort antal av mitochondria från neighboring retinal nervknutceller.

”Var Denna en mycket överraska studie för oss, därför att rönet går mot allmänningöverenskommelsen som varje cell tar omsorg av dess egna avfall,” något att säga Marsh-Armstrong. Det är bestämt intressant, att det nyligen upptäckta processaa uppstår på det optiska nervhuvudet, honom noterar, som det är platstanken som är på, kritiserar i glaucoma. Han planerar för att utforska huruvida mitochondriana som processaa förfogande är relevant till denna sjukdom, leda för understödja orsakar av blindness över hela världen.

Men implikationerna av resultaten går det okända det optiska nervhuvudet, Marsh-Armstrong något att säga, som en för mycket av ”avskrädet” som inre celler orsakar neurodegenerative sjukdomar liksom Parkinsons, Alzheirmers och ALS. ”Av visning, att denna typ av alternativt förfogande händer, har vi öppnat upp dörren för andra för att utforska huruvida liknande bearbetar styrka händer med andra celltyper och cell- delar annan än mitochondria,” honom något att säga.

Källa: Kennedy Krieger Institut 

Advertisement