Celsion får alla tillgångar av EGEN

Celsion Korporation (Celsion) (NASDAQ: CLSN), ett företag för oncologydrogutveckling, meddelade i dag avslutningen av förvärvet vid Celsion av väsentligen alla av tillgångar av EGEN, Inc. (EGEN), ettrymt biopharmaceutical företag fokuserat på utvecklingen av nucleic syra-baserad terapi för behandlingen av cancer och annat som är svårt till festsjukdomar. Förvärvet inkluderar EGEN Arrangerar Gradvis den Ib DNA-baserade immunotherapyproduktkandidaten EGEN-001 och dess terapeutiska plattformteknologier, TheraPlas™ för leverans av DNA och mRNA, TheraSilence™ för leverans av RNA och RAST™ för Cellen Möjliggjort Uttryck och Secretion av RNA.

”Avsluta förvärvet av EGEN markerar en definierande händelse för Celsion, som den kommer med tillsammans framkanttillgångar och kapaciteter med tillfället till inte endast den för- medicinen och tålmodig omsorg i cancer och andra allvarliga sjukdomar, men skapar långsiktigt värderar för våra shareholders,”, sade Michael H. Tardugno, Celsions President och Verkställande direktör. ”Nu, alla strax ett fullständigt inbyggt utvecklingsföretag med tillgångar och kapacitet från feasibility till commercializationen, ser vi framåtriktat till framflyttning av vår pipeline av kemoterapier, immunotherapies, och DNA eller RNA-baserade terapier i labbet och i pågående eller planerat Arrangerar Gradvis III, II och Mig studier. Vår starka balansräkning ger oss med en mäktig inre utvecklingslandningsbana såväl som låter oss framkalla kollaborativa partnerskap som utnyttjar driva av våra multipelplattformar.”,

Under benämner av överenskommelsen, CLSN Laboratorium, Inc., ett helägt dotterbolag av Celsion (CLSN-Laboratorium) som väsentligen fås alla av tillgångar och förmodade bestämda specificerade ansvar av EGEN. På bokslut utfärdade Celsion värd $8,5 miljoner av allmänningen lagerför och att föreställa ungefärligt 15,8% av dess utstående aktier, betalat ungefärligt $3,0 miljoner kontant till EGEN, och håll tillbaka värd $2,1 miljoner av allmänningen lagerför till Augusti 2, 2016 för uppta som omkostnad justering, och bestämd indemnification fordrar av Celsion. Förutom upfront betalningen är en slutsumma av $30,4 miljoner i framtida milstolpeåtaganden betalbar till EGEN som baseras på den lyckade avslutningen av bestämda kliniska utvecklings- och licenseramilstolpar.

Kombinationen av Celsion och ska EGEN skapar enintegrerat oncology-fokuserat forskning och utvecklingsföretag med mång--arrangera gradvis en klinisk pipeline, plattformteknologier för upptäckten av romanen, nucleic syra-baserade immunotherapies och andra anti-cancer DNA/RNA terapier, och sakkunskap från tar av planet till bedsiden. Transaktionen kommer med till bly- Celsion EGEN, Arrangerar Gradvis Ib den kliniska kandidaten, EGEN-001, en immunotherapy för plasmid som IL-12 inneslutas i ett nanoparticleleveranssystem, såväl som tre teknologiplattformar, TheraPlas™, TheraSilence™ och RAST™ för Cellen Möjliggjord Uttryck och Secretion av RNA. 

TransaktionskomplementCelsion'sens den bly- kandidaten för utveckling, ThermoDox®, en ägare värma-aktiverade liposomal inkapsling av doxorubicinen, för närvarande i ett svängbart, dubbelblint, placebo-kontrollerat, globalt Arrangerar Gradvis försök III (OPTIMALStudien) i primär levercancer.

CLSN-Laboratorium har behållit alla EGEN-anställda, och ska baseras i Huntsville, Alabama, var Celsion planerar också för att konsolidera allt dess analytiskt servar och laboratoriumet fungerar.

Kantorn Fitzgerald & Co. agerade som den finansiella rådgivaren till Celsion. Sidley Austin LLP och O'Melveny & Myers LLP agerade som laglig advokat till Celsion för denna transaktion.

KÄLLA Celsion Korporation

Advertisement