Forskare anmäler första lyckat kliver in mot vaccinet som uppsätta som mål mutation i hjärncancer

Astrocytomas och oligodendrogliomas är underordnad typ av en hjärncancer som kallas ”gliomaen”. Dessa obotliga hjärntumors uppstår från glial celler, en typ av servicecellen som finnas i centrala nervsystemet. ”Låg-Gradera gliomas”, som växer jämförelsevis långsamt, spridning i ett diffust sätt över hjärnan och var mycket svår fullständigt att avlägsna till och med kirurgi. I många fall är effektiviteten av behandlingar med kemoterapi och radiotherapy mycket inskränkt. Gliomas kan framkalla in i extremt aggressiva glioblastomas.

Låg-Gradera gliomas har ett särskilt särdrag i vanligt: mer än 70% av fallen ställer ut den samma genmutationen i tumorceller. En identisk ”typo” i DNAEN orsakar utbytet av en singel, det byggande kvarteret för specifikt protein (amino syra) i ett enzym som kallas isocitratedehydrogenase 1 (IDH1). Som ett resultat följer mest cancerceller inte den original- byggnaden planerar för proteinet; på 132. placera i molekylen ordnar, dem sätter in den amino syrliga histidinen i stället för arginine.

”Frekventerar Detta, och den högt specifika mutationen väckte omgående vår uppmärksamhet som immunologists: I cancercellerna lånar utbytet av amino syror proteinet ny rekvisita, som kan kännas igen av huvuddelens egna immuna celler,” något att sägaProf.en Dr. Michael Platten, som heads den Kliniska SamarbetsEnheten ”Neuroimmunology och Immunologi för HjärnTumor” på DKFZEN; han fungerar också som en hög konsulent i Avdelningen av Neurooncology av det Heidelberg UniversitetarSjukhuset.

Ingen annan typ av tumoren visar den samma mutationen med sådan frekvens. Mutantproteinet kan pålitligt avkännas att använda en högt specifik antikropp som framkallas av Prof.en Dr. Andreas von Deimling, en neuropathologist på UniversitetarSjukhuset och DKFZEN. Detta bildar av IDH1 är närvarande på tumorcellerna för ytbehandla allra och är fullständigt specifikt till tumoren. ”Föreslogg Detta att vi kan är kompetent att använda ett vaccin för att larma tålmodigns immunförsvar till mutanten IDH1 som slåss tumoren utan att skada sunda celler,” förklarar Platten.

I samarbete med ett lag av läkare och forskare från Heidelberg UniversitetarSjukhus, DKFZ och Universitetarna av Mainz, T-bingen och Hamburg, Platten och hans medarbetare har nu gjort det första lyckat att kliva in mot ett vaccin som uppsätta som mål specifikt mutationen i tumoren.

Forskarna konstruerade en konstgjord version av segmentera av IDH1 med den karakteristiska mutationen genom att använda amino syror för individen. Denna version av peptiden, som bestod av 15 byggande kvarter, matchade exakt en av presentationsmolekylarna på ytbehandla av tumorcellerna. Detta är nödvändigt, därför att immuna celler reagerar endast till en uppsätta som mål som framläggas på så-kallade ”MHC-molekylar” på cellen ytbehandlar. Om det finns den inte sådan matcha presentationen, det förkroppsliga ska inte beloppet ett immunt svar.

Att dra avslutningar om människaimmunförsvaret från vaccinationexperimenten, använde forskarna möss vars celler utrustades med molekylar för människan MHC. ”, Når vi har vaccinerat djuren med peptiden, var vi kompetent att avkänna immuna celler, och antikroppar, som kände igen specifikt den förändrade IDH1EN av tumorceller ganska, än det normala bildar av enzymet i sunda celler,” något att sägaDr. Theresa Schumacher, den första författare av studien.

I de experimentella djuren arresterade detta specifika immuna svar som framkallades av vaccinationen, tillväxten av cancerceller som ställde ut mutationen för kännetecken IDH1. Som hoppas, avbröt vaccinationen inte fungera av enzymet för det normala IDH1, som leker en roll i de sunda cellerna för energiämnesomsättning allra i förkroppsliga.

”I några tålmodig med låg-gradera gliomaen som vi grundar också spontana immuna svar mot förändrad IDH1,” Platten något att säga. ”Är Denna en goda undertecknar; den föreslår att vaccinations som baseras på peptiden kan i faktumservice huvuddelens egna immunförsvar i stridighetcancerceller.”, Detta ger ”en vaccinationterapi” goda riskerar av framgång, enligt de Heidelberg läkarna. I ett planlagt kliniskt försök att starta tidig sort det nästa året, med servicen av den Tyska Konsortiet för Translational CancerForskning (DKTK), planerar de för att undersöka säkerheten av vaccinet mot gliomas som baseras på mutanten IDH1 i människatålmodig, för den första tiden.

”Låg-graderar Mest gliomas kan inte tas bort fullständigt av kirurgi och thus ofta återkomma,” något att sägaProf. Wolfgang Filt, den Medicinsk Direktören av Avdelningen av Neurooncology och huvudet av den Kliniska SamarbetsEnheten ”Neurooncology” på DKFZEN. ”Gynnar Tålmodig som därför skulle, tremendously från ett vaccin som förhindrar detta från att hända.”,

Källa: Tysk CancerForskningscentrum (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ)

Advertisement