Lyckodrogen riskerar i bipolära tålmodig som begränsas till monotherapybruk

Vid Eleanor McDermid, Hög medwireNewsReporter

Lyckodroger kan orsaka problem i tålmodig med bipolär oordning när endast de används i isolering, forskning föreslår.

Rönet som publiceras i Amerikanen Förar Journal över av Psykiatri, indikerar att lyckodroger inte gör markant förhöjning riskera av vanvettet, om de används i samverkan med en moodstabilisator.

”Är Denna den viktig, därför att behandlingalternativ för bipolär fördjupning behövs urgently”, något att sägastudieförfattare Mikael Landén (Universitetar av Gothenburg, Sverige) och kollegor.

”Spenderar atients [P] med bipolär oordning mest av deras tid i deprimerande episoder, och deprimerande tecken är leda orsakar av försämring och morbiditet i bipolära tålmodig.”,

Rönet ogillar med de av en föregående meta-analys, men forskarna argumenterar, att meta-analysen blandades ihop antagligen av indikering, på grund av tålmodig med den stränga sjukdomen som ges multipelläkarbehandlingar för att kontrollera deras tecken. ”I den närvarande studien, kringgick vi riskera av att blanda ihop vid indikering, genom att använda enindivid design, förminskande blanda ihop som orsakades av skillnader i oordningstränghet”, dem, skriver.

Laget använde Svenska medborgareregistreringsdata för att identifiera tålmodig med bipolär oordning som startade lyckodrogterapi efter ett år som var fritt av lyckodrogbehandling. De inklusive 1117 tålmodina för ta prov, som startade på lyckodrogmonotherapy, och 1641 vem tog en samtidig moodstabilisator.

Tålmodig som tar en lyckodrog som monotherapy, var 2,83 tider mer rimlig att framkalla vanvett under de första 3 månaderna av behandling, än de var i motsvarigheten 3 månader av det föregående året som de inte tog i en lyckodrog.

Vid kontrast fanns det ökande inga riskerar av vanvettet bland tålmodig, som tog en samtidig moodstabilisator, illvilja dessa tålmodig som har förmodligen strängare bipolär oordning. Ingen Av grupp hade att ökas för att riskera under månader 4 till 9 efter starta behandling.

”Lånar Denna studie thus mer ytterligare service till behovet för varnar, när den använder lyckodrogmonotherapy till bipolära deprimerande episoder för fest på grund av riskera av detemergent vanvettet”, något att säga forskarna.

De noterar att lyckodrogmonotherapyen är klok mot i strömanvisningar, yet nästan 35% av tålmodina i deras studie ordinerades lyckodrogmonotherapy. ”Thus, är våra resultat viktiga för framtida anvisningar, men antagligen även viktigare för att påminna clinicians av betydelsen av [anvisningar för strömmen]”, avslutar laget.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement