Inblick har `-drag-något liknande rekvisita i psykos

Vid Eleanor McDermid, Hög medwireNewsReporter

Fattig inblick framhärdar i många tålmodig efter deras första episod av psykos och förutsägs av inblick på grundlinjen, rapportforskare.

”Verkar Vår studie för att understryka peka som, till någon grad, inblick har drag-något liknande rekvisita, även om beslutsamt på den första presentationen av psykos”, något att säga Rosa Ayesa-Arriola (Universitetar av Cantabria, Santander, Spanien) och kollegor.

”Thus, kan kan inblick i schizofreni inte förbindas till psykos per se, utan ganska vara ett särdrag av personligheten av tålmodig med schizofreni.”,

De involverade 202 tålmodina för studie som följdes upp 3 år, når du har setts med första-episoden psykos. På tiden av uppföljningen indikerade resultat på Fjäll att Bedöma Unawareness av Mental Oordning, att 45% av tålmodina hade fattig inblick in i att ha en mentalsjukdom, 36% hade fattig inblick in i deras behov för behandling, och 33% var omedvetna av de sociala följderna av att ha psykos.

Den enda grundlinjevariabeln, som förutsade markant att fattig inblick in i att ha en mentalsjukdom diagnostiserades med schizofreni, ganska, än mildare bildar av psykos. Omvänt och att ha inblick in i de sociala följderna av psykos på grundlinjen som skyddas mot fattig inblick in i att ha en mentalsjukdom på uppföljningen.

”Interestingly, är instämm en verklig procentsats av tålmodig, illvilja som inte medger till att ha en mentalsjukdom, medveten av att ha sociala dysfunctions och för att ta läkarbehandlingen”, noterar forskarna i SchizofreniForskning. ”Lånar Detta som finner service till det multidimensional att närma sig att vi har förfölt till studien detta fenomen.”,

Fattig inblick in i behovet för behandling var tillhörande med en fattig ställning på det Premorbid JusteringsFjäll i tidig sort och sen tonårstid och med att ha fördjupning. Då laget redogjorde för inblick på grundlinjen, endast återstod fördjupningen markant tillhörande med fattig inblick in i behovet för behandling.

Brist av inblick in i de sociala följderna av psykos förutsades också av fattig premorbid justering, specifikt i sen tonårstid. Inblick in i att ha en mentalsjukdom på grundlinjen var skyddande, emellertid.

Faktumet, att inblick in i mentalsjukdom förutsade inblick in i de sociala följderna och understryker omvänt ennågot liknande beståndsdel till dessa aspekter av inblick, något att säga forskarna. Vid kontrast dela upp i faktorer dessa verkade inte för att påverka huruvida tålmodig realiserade deras behov för behandling som antyder rum för ingripande.

”Kan ingripanden för ducational som [E] uppsätta som mål på att ändra dessa subjektiva inställningar och personliga troar, leka enorienterad viktig roll i tidig sortingripandeprogram, och psychosocial rehabilitering och/eller servar”, något att säga laget.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement