Non-Kirurgisk gummisjukdombehandling förminskar tjocklek av väggen av artärer

En enkel non-kirurgisk gummisjukdombehandling förminskar tydligt tjockleken av väggen av artärerna, en riskera dela upp i faktorer för hjärtsjukdom, enligt ett första av dess snälla studie bland Aboriginal Australier.

Studierönet kan vara av särskild betydelse till Aboriginal Australier, som har i allmänhet mer fattig muntligt vård- och klassar higher av kardiovaskulär sjukdom.

Publicerat i det senast utfärda av Högt blodtryck, studierapporterna en viktig nedgång, i förtjockning av väggen av den carotid artären om året efter en singelperiod av gummibehandling.

”Visar studien, att non-kirurgisk tandrot- terapi förminskade markant fortgången av förtjockning av den carotid artären över en ettårig period,” något att sägastudieco-författare, Universitetar av sakkunnig Dr Michael Skilton Sydney för den kärl- sjukdomen.

”Är storleken av förminskningen, i förtjockning av den carotid artären i behandlinggruppen, släkting till kontrolleragruppen, liknande till vad har observerats i andra kliniska försök i kick - riskera befolkningar.

”Är verkställa jämförbar till en 30 procent nedgång i låg-täthet lipoproteincholesterol - som ses gemensamt till som ”, bjöd” cholesterol - som är tillhörande med minskad riskerar av hjärtsjukdom.

”Är Den också likvärdigt till verkställer av att vända om fyra år av att åldras, förkroppsligar 8 kg/m2 lower samlas indexet, eller 25 en mm Hg fäller ned systolic blodtryck.”,

Studien meddelades av conjecture om det causative förhållandet mellan den tandrot- sjukdomen (för gummi) och den atherosclerotic kärl- sjukdomen och är bland första genom att använda ett randomised försök för att utforska ett tandrot- ingripande på atherosclerotic sjukdom.

Den Tandrot- sjukdomen är en upphetsa sjukdom som påverkar det mjukt och strukturerar hårt, som stöttar tänderna. I dess tidigt stadium blir gummina svullen och röd tack vare inflammation, som är huvuddelens naturliga svar till närvaroen av skadliga bakterier.

I det allvarligare bilda av den tandrot- sjukdomen (tandlossning), gummihandtag i väg från tanden, och understödjes gummisilkespapper förstörs. Ben kan vara borttappadt, och tänderna kan lossa eller slutligen nedgången ut.

Atherosclerosis är den mest vanlig anledning av hjärtinfarkter, slår, och den kärl- sjukdomen för kringutrustningen - som kollektivt är bekant som ”kardiovaskulär sjukdom”. Den orsakar vanligt inga tecken till mellersta eller äldre ålder, men, som begränsa och hårdna av artärerna accelererar, kväv de blodflöde och att orsaka smärta och andra allvarliga kardiovaskulära komplikationer.

Grundar förminskande förtjockning för Illvilja av den carotid artären, studien inget verkställer av tandrot- terapi på arterial styvhet - en annan pre-klinisk markör av den atherosclerotic kärl- sjukdomen och riskerar dela upp i faktorer för kardiovaskulär sjukdom.

”Kan Framtida studier berätta oss att huruvida ett intensivare att närma sig till tandrot- terapi, tandrot- underhållsscheman för inklusive stamgäst, kan jordbruksprodukter mer markerade förbättringar i kärl- strukturera,” något att säga för Dr Skilton.

”Indikerar rönet att tandrot- terapi har ett systemic att få effekt det okända som behandlar gummisjukdomen.

Som att förminska riskera av den kardiovaskulära sjukdomen, speciellt i kick - riskera vid befolkningar liksom Infödda Australier.”, ”Om mer ytterligare studier kan bekräfta vår rapport, kan behandlingen av den tandrot- sjukdomen bli förminskande hjälpmedel

Fasta Fakta - gummisjukdom

  • Upp till har en i fyra vuxna Australier att dämpa till sträng tandlossning (gummisjukdomen)
  • Gummisjukdomen är två gånger så vanligt i Aboriginal Australier som i non-Aboriginal Australier
  • Tandlossning är åldern släkt, med prevalence som är ökande från omkring tre procent i år 18-24 - olds till omkring 60 procent i de som åldras 75 år och äldre.
  • Tandlossning är mer allmänning i manlig (28 procent) än kvinnlig (20 procent)
  • Flera studier indikerar att den tandrot- sjukdomen förbinds till sjukdomar liksom hjärtsjukdom, sockersjuka och rheumatoid artrit. Forskare tror att inflammation kan vara basen för anknyta mellan dessa systemic sjukdomar.

Källa: Universitetar av Sydney

Advertisement