OHSU-professor igenkänd med AAAS Martin och Utmärkelsen för Forskning för RoWachtel Cancer

AmerikanAnslutningen för Befordran av Vetenskap känner igen Jeffrey Tyner, Ph.D., för att accelerera upptäckten av cancer-orsaka mutationar och utvecklingen av gen-uppsätta som mål behandlingar

Jeffrey Tyner, Ph.D., assistentprofessor av Utvecklings- & CancerBiologi för Cellen, för Oregon den Vård- & VetenskapsUniversitetar (OHSU) och en forskare med OHSUS Institutet för RiddareCancer, har segrat en distingerad utmärkelse från AmerikanAnslutningen för Befordran av Vetenskap (AAAS) för utvecklingen av ett forskningprogram som identifierar snabbare mutationarna som kör en tålmodigs cancer och, accelererar utveckling av precisionbehandlingar. Tyner delar AAASEN Martin, och Utmärkelsen för Forskning för RoWachtel Cancer, som hedrar tidig sort-karriär cancerforskare, med den Li Modern, Ph.D., av Cancer för MD Anderson Centrerar på Texasuniversitetet.

Tyner och Mas essäer för utmärkelsetillträde publicerades i den Juli 2 upplagan av den Translational Medicinen för Vetenskap. Ska Båda levererar allmänhet föreläser på deras forskning Juli 7.

Tyners arbete är distingerat, genom att analysera data på genetiska mutationar i tålmodigs cancerceller som härledas till och med djup genomic ordnande i viss följd och samtidigt att bedöma sättet som tumorceller med de mutationar reagerar vid till en variation av gen-uppsätta som mål droger. Detta att närma sig bestämmer exaktare vilka avvikelser är dödligast och hur de kan uppsätta som mål med en precisionbehandling. Det låter också för en bättre överenskommelse av biologin av varje tålmodigs sjukdom och, i vissa fall, identifierade nya underordnad typ av sjukdomen.

”Kräver den Fulla leveransen av löftet av genetiskt den ska drivande medicinen, att vi gör hoppa från kunskap av genetiska händelser för cancer och översätter denna information in i nya och personifierade terapeutiska dieter för tålmodig,” Tyner skrev i hans utmärkelseessä.

Tyners Förar Journal över jämlike-granskade studier i CancerCell i 2012 och Newet England av Medicin visar i fjol gynnar av denna forskning att närma sig. Den mer sistnämnda studien preciserade en orsaka av två typer av leukemiaen och visade möjligheten att dessa sjukdomar kunde behandlas med existerande FDA-godkända droger. Som ett resultat dela upp i faktorer ett kliniskt försök som testar ruxolitinib i tålmodig med den kroniska neutrophilic (CNL) leukemiaen, som är drivande vid mutationar i en gen som kallas kolonin som stimulerar, 3 som receptoren (CSF3R) är snart att öppna.

”Är Jeffrey Tyners arbete danande per viktigt bidrag till befordran av den personifierade cancermedicinen. Hans att närma sig gör det möjlighet för att uppnå nya upptäckter i månader, att van vid ta årtionden,” sade Brian Druker, M.D., direktören av RiddareCancerInstitutet. ”Är Den glädjande att se hans bidrag igenkända med en AAAS Martin och Utmärkelsen för Forskning för RoWachtel Cancer.”,

Tyners methodology bildar också ryggraden av Takten AML, ett banbrytande samarbete som lanseras i 2013 mellan Leukemia- & LymfkörtelcancerSamhället (LLS) och RiddareCancerInstitutet vastly för att accelerera utveckling av behandlingar för tålmodig med akut myeloid leukemia (AML). AML är en bestämt förödande blodcancer med mer mindre än 25 procent av nyligen diagnostiserade tålmodig som fortlever det okända fem år. Den orsakar mer än 10.000 dödar om året i Förenta staterna, och behandlingalternativ i hög grad har inte ändrat i förflutnan 30 år.

Takten AML skapar en profilera av möjligheten som genetiska chaufförer av AML, genom att föra en djup genomic ordnande i viss följdanalys av tålmodig för deltagande AML, tar prov. Som information från tar prov analyseras av RiddareCancerInstitut laget för bioinformatics för att bestämma potentiellt relevant mutationar, testar forskare samtidigt svaret av tålmodigs leukemiaceller till olika droger och kombinationer av droger. Detta dubbelprocessaa på tålmodig tar prov bättre utrustar forskare för att bekräfta att de har korrekt identifierat en genetisk chaufför av sjukdomen. Den rusar inte endast framsteg i överenskommelse AML, utan bestämmer effektivare väg att stoppa den potentiella recurrencen för sjukdomen och för kvarteret.

Tyner sade att hans labb som troligen ska utplacera ett liknande modellerar för drogutveckling för andra typer av cancer i framtiden. ”Är Det en heder att ha detta arbete att kännas igen av AmerikanAnslutningen för Befordran av Vetenskap, och det är ett annat starkt incitament som utför forskning som ska förbättrar terapeutiska alternativ och kliniska resultat för tålmodig.”,

Källa: Vård- Oregon & VetenskapsUniversitetar

Advertisement