DFG som upprättar fem nya ForskningEnheter för att förfölja strömmen, utfärdar i forskningområden

Deutschen Forschungsgemeinschaft (DFG, Tyskt ForskningFundament) upprättar fem nya ForskningEnheter. Detta avgjordes av Senaten av DFGEN på en period under Årsmötet 2014 på den Goethe Universitetar, huvudsakliga Frankfurt - förmiddag -. De ska forskningsamarbetena erbjuder att forskare möjligheten ska förfölja strömmen, och tränga utfärdar i deras forskningområden och att upprätta innovativa arbetsriktningar.

Som med alla DFG-ForskningEnheter, är spänner över samarbetet mellan de ska nya enheterna tvärvetenskapligt och multipellägen. I den initiala 3 år finansieringperioden ska de mottar ungefärligt 8 miljon euros i slutsumma. Detta kommer med numrera av ForskningEnheter som betalas av DFGEN till 188.

De nya ForskningEnheterna
(i alfabetiskt beställa varar värd by universitetar),

Enligt strömbefolkningprognoser vid ska 2040 itu folk ett i Tyskland äger rum över 50 gammala år, och ett i ska tre är över 60. Detta framlägger utmaningar till medicinen, därför att deläka kapacitetarna av människokroppen, gillar den regenerative kapaciteten av organen, och kapaciteten att läka efter skada, minskar med ålder. Detta är ändrar delvis tack vare i immunförsvaret och de ändrande reaktionerna till yttre stimulanser. Regeneration för ForskningEnheten ”i Åldriga Individer: När Du Använder Ben som Läker, som ett ModelleraSystem som Karakteriserar Regeneration Under Kompromissat, Villkorar” syften att utforska fenomen som använder modellera av ålder-släkta ändringar, i att läka för ben, bearbetar, och anknyter detta för att forska in i annat som ålder-är släkt, bearbetar.
(Talesman: ProfessorDr. - Ing. Georg Duda, Charité - Universitätsmedizin Berlin, Fri Universitetar av Berlin och Humboldt Universitetar av Berlin)

Utvecklingen av nya medel och intelligent transportbegrepp resulterar i evergrowing volymer av trafikerar, och den everincreasing axeln laddar. Denna trend har så långt försummats i sätta in av vägtransportinfrastruktur. Denna är startpunkten för ForskningEnheten, ”som den Långsiktiga Vägen Strukturerar för Framtid Trafikerar Laddar. En Förbunden Väg - Däck - MedelSystem”. Deltagandeforskarna ämnar framkalla ett förbundet thermomechanical modellerar för läkarundersökninganalysen av vägen, däck och medlet. Förutom en bättre överenskommelse av fysiken av systemet hoppas det att de ska resultaten gör det möjlighet för att optimera vägen strukturerar och de tillhörande konstruktionsmaterialen för att maximera deras livslängd.
(Talesman: ProfessorDr. - Ing. Michael Kaliske, Teknisk Universitetar av Dresden)

Acinetobacter som är bekant, sedan den första Irak kriger, är en grupp av bakterier för som där är lite behandling, och, som har nu, spridning runt om jordklotet och framkallar mycket snabbt antibiotiskt motstånd. Dess mekanism av infektion är i hög grad okänd, som är därför den framlägger sådan jättelika utmaningar till både vetenskaps- och sjukvårdfamiljeförsörjare. ForskningEnheten ”Anpassning och Ståndaktighet av den Dyka Upp PathogenAcinetobacter baumanniien” kommer med tillsammans microbiologists, medicinska microbiologists, biochemists, strukturella biologer och bioinformaticsforskare för att utforska processaa bakterie infektion och mekanism. Gruppsyftena att erhålla nya inblickar i infektionbiologi, som kunde vara avgörande i det kliniskt, kontrollerar av bakterien. Studien av Acinetobacteren är av grund intresserar också i medicinsk microbiology, därför att virulence dela upp i faktorer bekant från andra bakterier inte är närvarande i Acinetobacter.
(Talesman: ProfessorDr. Volker Müller, Goethe Universitetar huvudsakliga Frankfurt - förmiddagen -)

ForskningEnheten ”Sociality och Vård- i ska Primat” undersöker anslutningarna mellan sociality och konditionen i non-människa primat. Bland baboons till exempel, har socialt inbyggda individer en längre livförväntning än socialt isolerade individer, som har mer fattig kondition. Hur Så gör knyter kontakt sociala roller och affektproneness till sjukdomen? Genom att studera de sociala systemen av primat, ämnar gruppen analysera får effekt av sociala variabler liksom gruppen storleksanpassar, frodig social service för herravälden och para ihoptaktik på olika aspekter av den vård- och läkarundersökningkonstitutionen. Forskarna planerar också för att utforska överföringen av infektioner, och könssjukdomar mellan sociala grupper av non-människa primat och bättre förstår thus förhållandena mellan sociality och vård-.
(Talesman: ProfessorDr. Peter M. Kappeler, Deutsches GmbH Primatenzentrum - Leibniz Institut för PrimatForskning, Universitetar av Göttingen)

Den Sociala jämförelsen bearbetar är ett grundsärdrag av människauppförande. Till exempel beror bedömningen av vår egna sportsliga prestationer, årliga förtjänster eller attractiveness på, vem vi jämför oss själva med. Detta jämförbara tänkande är fokusera Relativitet av för den nya ForskningEnheten ”i Social Kognition: Antecedents och Följder av Jämförbart Tänkande”. Gruppen ämnar utforska huruvida jämförbart tänkande är en superordinateuppförandeprincip och kan vara van vid förklarar olika aspekter av människauppförande. Specialister i ska psykologi, beteende- nationalekonomi och beteende- biologi undersöker antecedentsna och följderna av jämförbart tänkande för att hjälpa att förklara den komplexa dynamiken av människasamkvämuppförande.
(Talesman: ProfessorDr. Thomas Muβweiler, Universitetar av Cologne)

Källa: http://www.dfg.de/for/en

Advertisement