Rönet utgjuter lätt på möjlighetroll av affective temperaments i kardiovaskulär morbiditet

Temperamentet har varit traditionellt tillhörande med kickblodtryck. En ny studie, som har visas i strömmen, utfärdar av Psykoterapi och Psychosomatics har bestyrkt detta utfärdar.

Ha som huvudämne fördjupningen, och hjärtinfarkthjärtsjukdomen har ett starkt dubbelriktat förhållande. En beteende- typ A mönstrar, såväl som cyclothymic oordning, är en subclinical manifestation av den bipolära sjukan, och i kardiovaskulära tålmodig kan resultera i skadliga beteende- ändringar för ytterligheten till den hjärt- prognosen.

Att vidare karakterisera denna mest sårbara grupp undersökte Författare de affective lynniga dragen (TemperamentUtvärdering av Memphis, Pisa, Paris och San Diego Autoquestionnaire, TEMPS-A) på person som lider av depression, cyclothymic, hyperthymic, retliga och angelägna subscales, ICD--10-diagnosedfördjupningen och person som lider av depressiontecken (det Beck FördjupningsInventariet, BDI [5,6]) i förhållande till hjärt- komplikationer som (CC) kräver den akut inläggning på sjukhus (akut koronart syndrom, akut myocardial infarkt) i en primär hypertensive poliklinikpatientbefolkning.

Resultat visade att tålmodig med CC görade poäng tydligt higher på det cyclothymic temperamentfjäll (p = 0,027) än de utan CC. Också förutsade den cyclothymic temperamentet markant CC självständigt av fördjupningen (endera ICD-10-diagnosed eller deprimerande tecken), ålder, genus och att röka i hypertensive poliklinikpatienter.

Även om studien framlägger några begränsningar (densektions- naturen hinders att dra en en tillfällig bekantskap, tar prov de förhållandevis lilla storleksanpassar och proportionerar low av CC begränsar generalizability), bär rönskjulet lätt på möjlighetrollen av affective temperaments i kardiovaskulär morbiditet och fördelen av att undersöka drag-något liknande kännetecken som kommer före och bestämmer också typen av fördjupningen som påverkar det kliniska resultatet. mer Ytterligare forskning i den skulle sätta in berikar preventativealternativen i klinisk medicin i framtiden.

Källa: http://www.karger.com/

Advertisement