Studien analyserar skillnad mellan dagsjukhuset och inpatientstaget i fördjupning

En studie som publiceras i strömmen, utfärdar av Psykoterapi, och Psychosomatics har analyserat skillnaden mellan dagsjukhuset och inpatientstaget i fördjupning. Beroende av strängheten av fördjupningen kan tålmodig behandlas på olikt jämnar av omsorg med psykoterapi och/eller lyckodrogläkarbehandlingen. Fördriva flera föregående studier jämförde effektiviteten av olikt jämnar av omsorg för psykoterapi av personlighetsoordningar, saknar tillräckliga data för jämförelsen av dag-kliniken och inpatientpsykoterapi för fördjupning. Den pilot- studien för strömmen utvärderar feasibilityen av randomization i en rutinmässig sjukhusinställning och jämför förberedande åtgärdeffektiviteten för dag-kliniken och inpatientpsykoterapi för fördjupning.

Av 144 inkomma tålmodig, som mötte medräknandekriterier, 44 tålmodig som instämmas för att delta. Av dessa hade 97,7% en deprimerande episod för ha som huvudämne, tålmodig 1 diagnostiserades i första hand med dysthymia. Comorbid diagnostiserar inklusive tvångsmässig-tvångsmässig (6,8%) och personlighetsoordning för ångest (45,5%), för somatoform (13,6%), (33,3%).

Efter den initiala bedömningen, tålmodig randomized till endera dag-kliniken eller inpatientinställningen och behandlades för 8 veckor med multimodal psykoterapi. För inpatienten och dag-kliniken för terapienhetssammanslutningar som behandlingen är terapeutisk bemannar är samma för båda behandling beväpnar. Båda grupper mottagna lika belopp av psychotherapeutic ingripanden. Den psychopharmacological lyckodrogbehandlingen följde de Tyska medborgarebehandlinganvisningarna för fördjupning. För att vara representativt för rutinmässigt kliniskt öva, inga mer ytterligare specifikationer med hänseende till psychopharmacological läkarbehandlingar gjordes för studien.  

På erkännande tog 22 tålmodig (50%) lyckodrogläkarbehandlingen. Inom det färdigare ta prov, 11 tålmodig (31,4%) hade en ändring i lyckodrogläkarbehandling under behandling. Lyckodroger förminskades eller avslutades för 6 tålmodig (17,2%) och ökades eller startades för 4 tålmodig (11,4%). Tålmodig En hade en ändring av drogen att klassificera. På avslutningen tog 51,4% av färdigare tålmodig lyckodrogläkarbehandlingen. Det fanns inte några skillnader mellan grupper för ändring under terapi eller läkarbehandlingen på avslutningen. Ändring av läkarbehandlingen förbands inte till initial fördjupningsstränghet, och början eller den ökande läkarbehandlingen förbands inte markant till symptomförminskning.

Fördjupningsstränghet minskade från grundlinje till den 4 veckauppföljningen. Det fanns inte några skillnader mellan dag-kliniken och inpatientpsykoterapi som med tiden angår ändring. I tillägg klassar svaret och remission anmälas descriptively. Åtta inpatients (50% av completers) och 6 dag-klinik tålmodig (35,3% av completers) klassificerades som responders. I båda grupper nedde 3 tålmodig (16,7% av inpatients, 17,7% av dag-klinik completers) remission.

Dessa resultat kan uppmuntra inkorporeringen av en vetenskaplig utvärdering i rutinmässiga kliniska inställningar. Också föreslår rönet att den kan vara välgörande att betrakta olikt jämnar av omsorg för behandlingen av den stränga fördjupningen. Slutligen tar prov resultatappellen för mer ytterligare forskning i större för att testa för examinator verkställer. Som inpatientpsykoterapi är dyrare än dagbehandlingar, ska den är avgörande att finna ut vem gynnar mer i varje inställning.

Källa: http://www.karger.com/Article/FullText/357437

Advertisement