Forskare framkallar gå i flisor för upptäckt av RNA strandar av denguefebervirus

Forskare på Centrera för Forskning och Avancerade Studier (Cinvestav) i Mexico framkallade en gå i flisor (också som var bekant som cDNAmicroarray) som låter upptäckt av RNAEN strandar av denguefeberviruset. Den genetiska informationen som innehålls i detta vetenskapligt, bearbetar knappnålsspetsar avkrävaserotypen av malaria som en infekterad person eller mygga bär.

Enligt Maria de Lourdes Muñoz Moreno, forskare på Avdelningen av Genetik och Molekylär Biologi på Cinvestav, problemet är att ibland denguefeberfall diagnostiseras felaktigt. ”Kunde en enkel influensa missförstås för denguefeber; eller tvärtom, kunde sistnämnden diagnostiseras som en förkylning,”, sade specialisten.

Gå i flisor låter analys av det kompletterande strandar av DNA (cDNA) erhållande från denguefeberviruset som bärs av den infekterade tålmodig. Den Cinvestav specialisten förklarar att sade att cDNA anknytas covalently till en glidbana (substrate) som kan vara ett exponeringsglas eller skyla över brister.

Till Och Med sonder som markeras med fluorescerande beståndsdelar som kallas fluorochromes, kan de märka i den olika gå i flisor färgar enligt serotypen av denguefeber som den tålmodig uthärdar. Dessutom kan cDNAmicroarrayen visa mer, än en färgar, om den tålmodig bär två serotypes.

Muñoz Moreno tillfogade att en misdiagnosis av denguefeber kunde starta fortgången av sjukdomen. ”Om en smärtstillande medel eller en antihistamine ordineras till det tålmodiga infekterat av viruset, kunde sådan droger orsaka ett glesnande av blodkärlväggarna, således starta hemorrhagic feber” sade forskare.

Forskare sade att det som vet preciseraserotypen av denguefeberviruset den tålmodig är carryng, fortgången av sjukdomen skulle stoppet och ett optimalt följer av den skulle behandlingen rymms upp. ”När det kommer till en understödjainfektion med en annan serotype, kunde antikropparna, som skyddar förkroppsliga från denguefeber i den första infektionen, nu klibba till viruset av en ny serotype och att orsaka cellerna som lättare ska smittas,” förklarade Muñoz Moreno.

För närvarande är forskninggruppen på Cinvestav funktionsduglig att uppnå en microarray, som gör åtskillnad mellan denguefeber från Chikungubya, en virus- sjukdom som anmälas för en tid sedan i Latinamerikan, som överförs i ettnågot liknande sätt som orsakar ett akut febrilt, arrangerar gradvis vara två till fem dagar. (Agencia LEGITIMATION).

Källa: Centrera för Forskning och Avancerade Studier

Advertisement