Forskare framkallar ny ”nanojuice” för att hjälpa manipulerar bättre identifierar människaguten

Lokaliserat djupt i människaguten, är den små inälvan inte lätt att undersöka. Röntgar MRIs, och ultrasounden avbildar ger kort, men varje lider begränsningar. Hjälp är på långt.

Universitetar på Buffelforskare framkallar en ny avbilda teknik som gäller nanoparticles inställda i flytande för att bilda ”nanojuice” den tålmodig skulle drink. På att ne den små inälvan, manipulerar skulle slag nanoparticlesna med en oskadlig laser lätt och att ge ett exempellöst, non-invasive, real-time beskådar av organ.

Beskrivit Juli 6 i föra journal överNaturNanotechnologyen, kunde befordran hjälpa manipulerar bättre identifierar, förstår och för fest gastrointestinala krämpor.

”Visar Konventionella avbilda metoder organ och blockeringarna, men denna metod låter dig se, hur den små inälvan fungerar i real-time,” sade den motsvarande författare Jonathan Lovell, PhD, UB-assistentprofessor av att iscensätta för biomedical. ”Bättre ska förbättrar låter avbilda vår överenskommelse av dessa sjukdomar och manipulerar till effektivare omsorg för folk som lider från dem.”,

Den små inälvan för den genomsnittliga människan är ungefärligt 23 fot lång, och 1 flytta sig mycket långsamt tjockt. Skjutit In mellan magen och den stora inälvan, är det var mycket av matsmältningen och absorberingen av mat äger rum. Det är också var tecken av det retliga tarmsyndromet, den celiac sjukdomen, Crohns sjukdom och andra gastrointestinala illnesses uppstår.

Att bedöma organ, manipulerar kräver typisk tålmodig att dricka en tjock chalky flytande som kallas barium. Manipulerar bruk Röntgar därefter, magnetiska avbilda för resonans och ultrasounds för att bedöma organ, men dessa tekniker begränsas med hänsyn till säkerhet, accessibility och brist av adekvat kontrast, respektive.

Också är inga högt effektiva på att ge realtidsavbilda av rörelse liksom peristalsisen, som är contractionen av muskler, som framdriver mat till och med den små inälvan. Dysfunction av dessa förehavanden kan anknytas till de föregående nämnda illnessesna såväl som biverkningar av thyroidoordningar, sockersjuka och Parkinsons sjukdom.

Lovell och ett lag av forskare fungerade med en familj av färger som kallades naphthalcyanines. Dessa små molekylar absorberar stort portionr av ljust i deninfraröda spectrumen, som är ideal spänner för biologiska kontrastmedel.

De är olämpliga för människokroppen, emellertid därför att de inte skingrar i flytande och, de kan absorberas från inälvan in i blod strömmer.

Att tilltala dessa problem, bildade forskarna nanoparticles som kallades ”nanonaps” som innehåller de färgrika färgmolekylarna och tillfogade kapaciteterna att skingra i flytande och flyttning säkert till och med inälvan.

I laboratinar som utfördes med möss, administrerade forskarna, nanojuicen orally. De använde därefter photoacoustic tomography (KLAPPA), som är pulserad laser tänder, som frambringar pressar vinkar det, när det mätas, ger en real-time, och mer nuanced beskåda av den små inälvan.

Forskarna planerar för att fortsätta för att raffinera tekniken för människaförsök och flyttning in i andra områden av det gastrointestinala området.

Extra författare av studien kommer från UBS Avdelning av Kemiskt, och Biologiskt Iscensätta, den Pohang Universitetar av Vetenskap och Teknologi i Korea, Roswell Parkerar CancerInstitutet i Buffel, Universitetar av Wisconsin-Madison och den McMaster Universitetar i Kanada. Forskningen stöttades av lån från MedborgareInstituten av Vård-, Avdelningen av Försvar och det Koreanska Departement av Vetenskap, ICT och Framtida Planera.

Källa: Universitetar på Buffeln

Advertisement