Genterapi kan förbättra regenerative kapacitet av sårada RGCs

Och att främja den långdistans- återväxten av axons till deras original uppsätta som mål tillbaka strukturerar, Därför Att den vuxna däggdjurs- centrala nervsystemet har endast begränsat inneboende kapacitet att regenerera anslutningar efter skada, dela upp i faktorer tack vare både inneboende och extrinsic till mognaneuronen, krävs terapier för att stötta överlevnaden av sårada neurons.

Näthinnan och den optiska nerven är delen av CNSEN, och detta system används mycket i experiment som planläggs för att testa ny väg av att främja regeneration efter skada. att Testa av terapier som planläggs för att förbättra RGCs viability har också, att rikta klinisk relevans, därför att det finns förlust av dessa projektera centralt neurons i många ophthalmic sjukdomar. Många olikt att närma sig trialeds som uppsätta som mål olika receptorsystem, och/eller olika signalerandebanor, några som siktas på förhöjning av inneboende tillväxtkapacitet i sårada RGCs, andra som siktas på förminskande få effekt av, dela upp i faktorer utsida till neuronen som dämpar/begränsar det regenerative svaret. En att närma sig av intresserar mer och mer gäller bruket av ändrade replication-bristfälliga virus- vektorer för att introducera anslår gener in i sårada celler i visuellt hjälpmedelbanan (genterapi).

I perspektivartikeln som är skriftlig vid Prof Alan Harvey, från Skola av Anatomi, Physiology, och MänniskaBiologi, Universitetar av Västra Australien, resumerade han ny genterapiforskning från hans laboratorium som använder rodentvisuellt hjälpmedelsystemet som ett experimentellt, modellera, som siktas på att förbättra både viabilityen och regenerative kapacitet av den sårada vuxen människa RGCs. Dessa perspektiv publicerades i den Neural RegenerationForskningen (Vol. 9, Nr. 3, 2014).

Källa: Neural RegenerationForskning

Advertisement