Studien avslöjer hur infektion för HIV-virusspridningar

Forskning ledde vid Universitetar av Adelaide har git nya inblickar in i hur HIVEN som viruset ökar väldeliga dess riskerar av fördelande infektion, och därför HIV är så hård att bekämpa.

HIV smittar immuna celler för människan vid roterande destridighet proteinerna av dessa celler in i en nyckel- ”bakdörr” som låter viruset in. Ny forskning har funnit att ett annat protein är involverat som väl. En peptide i semen, som klibbar tillsammans och bildar, strukturerar bekant som ”amyloidfibrils” förhöjer virus infektion klassar vid upp till göra häpen 10.000 tider.

Hur och, därför dessa fibrils förhöjer infektion och orsakar toxicitet i huvuddelens celler återstår okänd.

HIV-fibrilsna - som är bekant som ”semen-härledde enhancers av virus- infektion” (SEVI) - har varit utstuderade by

”Leker Amyloidfibrils en viktig roll i ett nummer av framstående sjukdomar, liksom Parkinsons, Alzheimers och andra, och det är absolut nödvändigt att vi förstår hur de fungerar, om vi har något hopp av att framkalla nya droger för att stoppa dem,” något att säga leder författare

I laboratoriumstudier grundar laget att HIV-fibrilsna är giftliga in mot celler från nervsystemet. De grundar också att, även om fibrilen är bruten ifrån varandra, dess bestånds- beståndsdelar fortsätter för att vara giftliga.

”Föreslår Detta att du inte kan precis förhindra en del av SEVI från att samla och att vara giftlig till celler. Du behöver att stänga det hela tinget besegrar eller stoppar det från att bilda i första förlägger,” något att säga för Dr Musgrave.

Forskare testade också fibrilsna mot another ha som huvudämne typ av förkroppsligar silkespappret, epithelial celler och grundar dem var inte giftliga till dessa celler.

”Är Epithelial celler en ha som huvudämnebarriär till HIV-tillträdeet. Det har finnas teorier att fibrilsna kan skada det epithelial lagrar, danande det som mycket är lättare för att viruset ska skriva in förkroppsliga och att smitta de immuna cellerna, men vårt rön visar, att sunda epithelial celler är resistent,” något att säga för Dr Musgrave.

”Är Detta viktigt finna, därför att det kunde betyda, att toxiciteten från fibrilsna är anhörigen på typen av silkespappret som de kommer i kontakt med,” något att säga för Dr Musgrave.

”Har Vi nu en bättre överenskommelse av rollen av dessa proteinenhancers i HIV-infektion. Emellertid är det frikänden, att mycket mer forskning behövs i detta område,” honom något att säga.

Källa: Universitetar av Adelaide