Funktionsläge av leveransen i följande havandeskap och recurrence av stränga perineal revor

Det finns ökande riskerar av sträng perineal avrivning under barnsbörd i kvinnor, som hade en sådan reva i en föregående leverans, föreslår en ny studie som i dag publiceras (9 Juli) i BJOG: En Landskamp Förar Journal över av Obstetrics och Gynaecology (BJOG).

Denna studie, utforskar bland kvinnor som har haft en perineal reva för den tredje eller fjärde graden, funktionsläget av leveransen i följande havandeskap och recurrencen av stränga perineal revor.

Mest kvinnor river till någon grad under barnsbörd, och i några kvinnor kan revan vara mer omfattande. En reva för den tredje graden fördjupa nedåt från den vaginal väggen, och perineumen till den anala sphincteren, muskeln, som kontrollerar, analöppningen och en fjärde gradreva fördjupa till den anala kanalen såväl som ändtarmen. I England har klassa av anmälde stränga perineal revor tredubblat från 1,8% till 5,9% mellan 2000 och 2012. [1]

Studien använde en cohort av 639.402 första-Time fostrar vem hade en vaginal leverans av en singel att behandla som ett barn mellan April 2004 och Mars 2011 och en understödjafödelse för April 2012. Data kom från SjukhusEpisodStatistiken (HES) som inkluderar alla maternityerkännandear i NHS-sjukhus.

Resultat visar att prevalencen av den tredje eller fjärde graden som river födelse för cohorten var först 3,8%. Bland kvinnor, som hade en tredje eller fjärde födelse för gradreva först, levererades 24,2% av den elective kejsarsnittet som jämfördes med 1,5% av kvinnor som inte rev först födelse.

Dessutom grundar rapporten det bland kvinnor, som hade en vaginal leverans på att understödja födelse, klassa av en sträng reva var 7,2% i kvinnor med en födelse för reva som först without jämförs till 1,3% i kvinnor, mer, än fem-vecket förhöjning riskerar in.

Annat riskerar dela upp i faktorer till förhöjning riskera av tredje, och den fjärde graden som river på, understöder födelse inkluderar; kickfödelse väger, kirurgisk tångleveransen, och närvaroen av knuffar dystocia. Avrivning Dessutom var högre i äldre kvinnor, kvinnor som bor i de minst behöva gemenskaperna och i Asiatiska kvinnor, noterar rapporten.

Författarna av studien känner igen riskerar tillhörande med ett elective caesarean, och beslut om följande funktionsläge av leveransen i kvinnor, som hade en sträng perineal reva i ett tidigare havandeskap, måste vägas mot det kliniskt och psykologiskt får effekt av sträng perineal avrivning.

Dr Leroy Edozien, en konsulentobstetrician från Universitetar av Manchester och co-författare av studien sade:

”Visar Vår studie att släktingen riskerar av en repetitionreva är enveck förhöjning och evig sanning riskerar av en repetitionreva är omkring 7 i 100. Clinicians bör meddela både släktingen, och evig sanning riskerar när diskutera funktionsläge av leveransen med kvinnor som led en sträng reva i deras föregående havandeskap.”,

Dr Ipek Gurol-Urganci från London Skolar av den tillfogade Hygien och den Tropiska Medicinen och co-författare:

”Betonar Våra resultat behovet för klar medborgarevägledning för sjukvårdprofessionell på det optimala funktionsläget av leveransen för kvinnor med en föregående sträng perineal reva, så att de kan rådas lämpligt.”,

John Thorp, ställföreträdande redaktör-i-chef för BJOG sade:

”Föreställer tillfångataganden för Denna studie över 96% allra leveranser i NHS-sjukhus i England över en 7 år period, och första lappar av forskning in i funktionsläget av leveransen, och recurrencen klassar i ett havandeskap som är följande till en perineal reva för den tredje eller fjärde graden.

”Resultaten ökande viktigriskerar av sträng avrivning i kvinnor, som har en tredje eller fjärde gradreva i deras första leverans, och ska därför, hjälpkvinnor tillsammans med ett tvärvetenskapligt lag av sjukvårdprofessionell för att göra beslut om funktionsläget av leveransen i framtida havandeskap för att se till att de bäst resultaten för fostrar och behandla som ett barn.”,

Källa: Wiley

Advertisement