Drogutrustningen startar belöningområden av hjärnan olikt i marijuanaanvändare

Ny forskning från Texasuniversitetet på Dallas visar att drogutrustningen startar belöningområdena av hjärnan olikt i anhörig- och non-anhörig marijuanaanvändare.

Studien som publiceras Juli 1 i Drog- och AlkoholBeroende som visas att olika områden av den aktiverade hjärnan, när anhörig- och non-anhörig användare var utsatta till drog-släkta stickrepliker.

MedborgareGranskningen 2012 på DrogBruk och Vård- showsmarijuana är den bredast använda olagliga drogen i Förenta staterna. Enligt en granskning 2013 från PewForskningscentrat har 48 procent av Amerikanåldrar 18 och äldre försökt marijuana. MedborgareInstitutet på Drogmissbruk påstår att 9 procent av ska dagstidninganvändare blir anhörigen på marijuana.

”Vet Vi att folket har en hård tid att bli avhållsam, därför att se stickrepliker för drogbruket startar denna intensiva lust till sökanden ut drogerna,” sade Dr. Francesca Filbey, leder författare av studien och professor på Centrera för BrainHealth i Skola av Beteende- och HjärnVetenskaper. ”Som är, har ett clinically validerat fenomen och beteende- studier också visat detta för att vara fallet. Vad vi inte visste, var vad körde de verkställer i hjärnan.”,

Att finna detta verkställa, förade Filbey och kollegor hjärna-avbilda bildläsningar som kallas funktionell magnetisk resonans som avbildar (fMRI), på 71 deltagare som använde regelbundet marijuana. Precis klassificerades mer än halva av de som anhöriganvändare. Stunder som avlästes, deltagarna, gavs endera en använd marijuana leda i rör, eller en rita av samma storleksanpassar ungefärligt att de kunde se och känselförnimmelsen.

En jämförelse av avbildar avslöjt att nucleusaccumbensna, belöningregionen i hjärnan, var aktiverade sammanlagt användare som svar på leda i rör. Emellertid skilja sig åt strykorna av anslutningarna med andra områden mellan anhörigen och non-anhörig användare.

”Grundar Vi att belöningen knyter kontakt är faktiskt drivande vid andra områden som är unrelated till belöning, gilla områdena i minne, och uppmärksamhet eller sinnesrörelse,”, sade Filbey.

Non-Anhörig användare visade mer stor aktiveringar i cortexen och hippocampusen för orbital som den frontal föreslår att minnet och uppmärksamhet förbands till aktiveringen av belöningen knyter kontakt. Anhöriganvändare hade mer stor aktiveringar i amygdalaen och den anterior cingulategyrusen som föreslår en mer emotionell anslutning.

Dessutom liknar områdena av den aktiverade hjärnan områden som aktiveras för andra böjelser, liksom nikotin eller kokain som lånar mer stor service till addictivenessen av marijuana.

Dessa rön föreslår att marijuanamissbrukingripande behöver att sköta om specifikt till en användare som är jämn av böjelse.

”Bör Clinicians som behandlar folk med problem med marijuanaberoende, betrakta de olika bearbetar som startar belöningsvaret, när det bestämmer den pharmacological möjligheten, eller beteende- ingripanden,”, sade Filbey.

Källa: Texasuniversitetet på Dallas

Advertisement