Nytt bearbeta löften att förminska dödar som orsakas av heroinöverdosen

Nasal sprej gör anti-överdos behandling tillgängligare och lättare att administrera

Ett nytt, lifesavingprodukten som siktas på förminskande dödavgiften från heroinmissbruk - som framkallas av en professor på Universitetar av den Kentucky Högskolan av Apotek - är i dess finalrunda av kliniska försök och har mottagit Fastar Spårar beteckning vid Maten och Förgiftar Administrationen.

Produkten, en nasal sprejapplikation av anti-opioiden drognaloxonen, framkallades av Daniel Wermeling, UK-professor av apotek övar och vetenskap, till och med hans startup företag AntiOp Inc.

Naloxone är den standarda behandlingen för misstänkt opioidöverdos, redan i bruk vid akutmottagningar och nöd- medicinska tekniker över landet. Opioids är klassificera av smärta-dödandet droger, som förbinds till morphine, inklusive receptdroger liksom hydrocodone och oxycodonen, såväl som olagliga droger liksom heroin.

För närvarande administreras naloxonen av injektionen. Den nasala sprejen avlägsnar behovet för visare, med ettbruk, denbruk leveransapparaten som sätts in in i näsan av ett överdosoffer. Produkten levererar en jämn dos som absorberas över de nasala membranen, om även den tålmodig inte andas.

”Är målet att göra läkarbehandlingen tillgänglig till tålmodig på kicken - att riskera av opioidöverdosen och till caregivers, specialiserade inklusive familjemedlemmar, som kan sakna, medicinsk utbildning,”, sade Wermeling. ”Kunde behandlingen ges i förväntan av EMS-ankomsten och att flytta fram oavbruten följd av liv för omsorg och ultimately besparing.”,

Riksomfattande är dödar från opioidöverdos på löneförhöjningen, enligt data från Centrerar för Sjukdom Kontrollerar och Förhindrandet. Kentucky som besväras long av utbrett missbruk av receptopioids, har sett en dramatisk löneförhöjning i dödar från heroinöverdos under senare år. I obduktioner från 2013 tillskrivade den statliga medicinska granskaren 230 dödar till heroinöverdosen, en förhöjning av mer än 60 procent från föregående år.

UK-Presidenten Eli Capilouto gratulerade Wermeling på hans framgång med AntiOp, ordstäv att den reflekterar kärna ur värderar av universitetar.

”Har För många Kentucky familjer erfarit tragedin av att se som älskas ens livsnittkort stavelse av en drogöverdos,”, sade Capilouto. ”Epidemin av opioidmissbruk i våra statliga gåvor en jättelik och akut utmaning, inte endast för sjukvårdfamiljeförsörjare och rättsskipning, men också för oss här på Universitetar av Kentucky. Dr. Wermelings projekterar sätter ett kraftigt nytt bearbetar in i räcker av de på frontlinjen av slagsmål mot heroin, båda här i Kentucky och det okända. Denna typ av innovation förkroppsligar de tre huvudsakliga delarna av universitetar beskickning - utbildning, forskning och, servar framför allt.”,

UK-Högskolan av ApotekDekanen Timothy S. Tracy sade att Wermelings fungerar ger också en illustration av ”ta av planet-till-bedsiden” forskning i handling.

”Projekterar Dr. Wermelings är ett stort exempel av, hur UK-Högskolan av Apotekfakulteten är funktionsduglig varje dag som skapar mer sund Kentucky gemenskaper,” Tracy sade. ”Sågar framkallade Dr.en Wermeling och hans kollaborativa lag av forskningkollegor belägen mitt emot familjer för ett problem i Kentucky och över nationen och en innovativ lösning. Den typ av translational att närma sig är viktig till vår högskola, denna universitetar och, naturligtvis, framtiden av vår Commonwealth.”,

Wermelings forskning stöttades vid ettår, lån $3 miljoner från MedborgareInstituten av Vård- till och med MedborgareInstitutet på Drogmissbruk med extra finansiering från Kentucky Vetenskap och Teknologi Korporation. I Maj blev partner med AntiOp med Reckitt Benckiser Pharmaceuticals för att accelerera produktion och över hela världen att marknadsföra av den intranasal naloxonen.

Fasta Spårar programet av FDAEN planläggs att påskynda utvecklingen, och att granska av nya droger, som ämnas till allvarlig fest, eller liv-att hota villkorar och som visar det potentiellt för att tilltala unmet medicinska behov. Fast Spåra-Designerade droger kvalificerar sig vanligt för prioritet granskar och därmed att påskynda FDAEN granskar processaa.

”Som en utbildare, en pharmacist, en forskare och en entreprenör och att vara kompetent att fungera på denna naloxone projektera har varit en dröm kommer riktigt,”, sade Wermeling. ”Berättar Jag ofta min deltagare, och kollegor, att denna projekterar, har tillåtet mig som använder alla av expertis som Jag har lärt över åren. Den har varit den ultimat problem-lösningen projekterar, att kräva mig att använda min pharmacological expertis, min drogleveranskunskap, min affär och att marknadsföra expertis - alla samtidigt.

”På avsluta av dagen, emellertid, projekterar har detta alltid varit om folk. Det har alltid varit om att använda kunskapen och expertisen att vi måste att förbättra tålmodig omsorg.”,

Källa: Universitetar av Kentucky

Advertisement