Studie: Hjärntumors kapar hjärnans den existerande blodtillförselen under fortgång

Farliga hjärntumors kapar hjärnans den existerande alltigenom för blodtillförsel deras fortgång, genom att växa endast inom smala potentiella utrymmen mellan och längs hjärnans tusentals små blodkärl, nya forskningshows för den första tiden.

Rönet säger emott begreppet, som hjärntumors behöver för att växa deras egna blodkärl uppehället sig själv som växer - och att hjälpa att förklara därför droger som syftet att stoppa tillväxt av de nya blodkärlen har missat i kliniska försök för att fördjupa liven av tålmodig med de värst hjärntumorsna.

I faktumet som är pröva till kvarteret sporrar tillväxten av nya blodkärl i hjärnan faktiskt, elakartade tumors som kallas gliomas för att växa snabbare, och att främja, visar forskningen. På den hoppfulla sidan föreslår forskningen en ny aveny för att finna bättre droger.

Upptäckterna kommer från ett MichiganuniversitetetMedicinsk fakultetlag som studerar tumors i rodents och människor, och den avancerade datoren modellerar, i samarbete med kollegor från den Arizona Delstatsuniversiteten. Publicerat direktanslutet i föra journal överNeoplasiaen, ska de presenteras, som tidskriften täcker den mer sistnämnda artikeln denna månad.

Byggande eller lån?

Skyttlarna som den utstuderade matningen för forskare hjärnans konstant behov för energi och kommunikation med vila av förkroppsliga. De har en special skyttelvägg att strukturera som skyddar hjärnan från infektion eller annan blod-uthärdade faror.

Det nya rönet visar, att tumorceller växer exklusivt inom utrymmena runt om skyttlarna, tätt nog för att dra deras egna energi, och att tanka deras för det normalahjärnan för tillväxt silkespapper gör på samma sätt. I stället för lek delar deras egna utlöpare av dessa skyttlar som tumorcellerna, tränger ihop fortsätter de enkelt ut det normalacellerna i det omgående området och för att fylla utrymmena mellan neighboring skyttlar.

Detta fortsatte ”autovascular” tillväxt, som forskareappellen det, avkändes från den very början till slutskedena av tumorfortgången. Det kör kontrar direkt till teorin av neoangiogenesisen eller nytt blodkärlbildande, som har drivande bruket av bestämda droger till festhjärntumors liksom glioblastomamultiforme och andra cancer.

I fjol visade led två kliniska försök, att glioblastomatålmodig som tar enangiogenic drog som del av behandling inte fortlevde any longer, och i vissa fall mer biverkningar än tålmodig som inte fick drogen. Tålmodig vars glioblastoma har gått tillbaka, efter behandling har använt också drogen för att förminska att svälla.

Forskarna varnar att den är alldeles snart för att tålmodig ska göra baserade medicinska beslut på deras rön.

Men de noterar att mer ytterligare forska på hur nya terapier som direkt ska påverkar tumorcellerna som växer längs blodkärl är redan under långt.

”Ifrågasätter har det nyckel- varit att bestämma hur tumor-frambringa celler väx för att bilda den macroscopic tumoren samlas, som dödar slutligen tålmodina,” något att säga Pedro Lowenstein, M.D., Ph.D., skyler över brister den höga författare av det nytt och en U--MNeuroscientist och Professorn i Avdelningarna av Neurosurgery och Cellen & Utvecklings- Biologi. ”Har Vi visat att på grund av den very kicken - täthet av endogenous skyttlar i hjärnan och centrala nervsystemet, cellerna växer längs de pre-existerande skyttlar och delar slutligen för att fylla utrymmet dem emellan, var distansera mellan några två skyttlar är mycket liten.”,

”Samlas Denna iterativa tillväxt längs skyttlar och in i utrymmet mellan hjälpmedel som tumoren inte växer något liknande en ballong som kräver nya skyttlar att växa in i dess utvidgning, för att rädda den,” honom fortsätter, ”men ganska, som en liten ackumulation av lokalen samlas som sammansmälter därefter in i en stor tumor.”,

Lowenstein noterar att tillväxten för tumoren för angiogenesisteorin föreslår allra att tumors mer än en kubikmillimeter storleksanpassar in behov att tilldra deras egna blodkärl för att fortleva. Teorin dök upp efter forskning på non-vascularized silkespapper. Men i hjärnan, finns en mycket stor täthet av blodkärl redan inom den volym av hjärnsilkespappret. Och få tumorceller är tillräckliga att fylla utrymmet in - mellan några två skyttlar.

Forskarna bekräftade denna, genom att undersöka silkespappret från möss och människor till och med speciala mikroskop - och att modellera deras tillväxtförutsägelsear med kraftiga datorer. De sågar också, att tumors orsakade cellerna av blodkärl väggar till spridning ifrån varandra - låta vätska läcka ut. Denna ”leakiness” resulterar i edemaen eller fluid-baserad bulnad som ofta är tillhörande med hjärntumors.

I den nya studien visade forskninglaget, att, som förväntat, anti-angiogenesisen drogbevacizumaben stabiliserade väggarna av de mycket små skyttlarna, den förminskande edemaen. Detta ekar erfara av människatålmodig som använder drogen för recurrent gliobastoma - många erfar en förminskning i kognitiva tecken och ökande livskvalitet som mindre fluid uppbyggnadar i deras hjärnor.

Men nästan perversely, kan den samma drogen som planläggs för att stoppa tumors, faktiskt göra den lättare för att dem ska växa. I den nyligen publicerade forskningen dog möss med hjärntumors som behandlades med drogen, samtidigt som möss som inte mottog drogen för deras tumors.

Vid åtstramning kan de gistna skyttelväggarna, drogen göra den lättare för att tumorceller ska fortsätta den processaa autovascularizationen, föreslår forskarna. Lowensteins forskningpartnern Maria Castro, Ph.D., en Professor av Neurosurgery och Cellen och Utvecklings- Biologi, något att säga ”är den som, om tumor'sens tillväxt längs ”vägen” av ett blodkärl hade resulterat i många gropar för att bilda på vägen ytbehandlar. Men, när anti-angiogenesisen drogen ges som i grunden lappar groparna, får tumorcellerna, en slätare väg för att växa along. Den kan även ge dem en huvudväg över dividen mellan hjärnans halvor.”,

Beväpnat med denna nya överenskommelse, har forskninglaget skiftat dess fokuserar till att finna väg att anfalla tumors inifrån skyttlarna som de växer along. Arbetet med U--MKemiAvdelning och Högskolan av Apotekforskare, söker efter de väg att leverera molekylära nano-storleksanpassade droger intravenously i det omgående området av tumoren. De studerar också i mer specificerar hur tumorcelltillväxten ändrar strukturera av blodkärlväggar och det omgeende silkespappret.

KÄLLMichiganuniversitetetMedicinsk fakultet

 

Advertisement