Rökare för Postdischarge ingripandehjälp avslutade att röka

Bland hospitalized vuxna rökare, som önskade att avsluta, klassar ett postdischargeingripande, som inklusive automatiserade telefonsamtal och den fria läkarbehandlingen resulterade, i higher tålt röka cessation, på halvåret än standard postdischargerådgivning för att använda att röka cessationläkarbehandlingen och rådgivning, enligt en studie i Augusti 20 utfärdar av JAMA.

Att röka för Cigarett är den ledande som kan hindras dödsorsaken i Förenta staterna. För de nästan 4 miljon rökarna hospitalized varje år, erbjudanden för ett sjukhusstag ett bra tillfälle att avsluta att röka, därför att alla sjukhus är nu röka-fria som kräver tålmodig att abstain tillfälligt från tobakbruk. Ha som huvudämneutmaningen för sjukhus, i att ge evidencebased omsorg, identifierar hur man tål tobakbehandling efter urladdning, enligt bakgrundsinformation i artikeln.

Nancy A. Rigotti, M.D., av den Massachusetts Allmänt sjukhus, Boston och kollegor tilldelade på måfå 397 hospitalized dagligen rökare (genomsnittsålder, 53 år) som önskade att avsluta att röka efter urladdning till tåld eller standard tobakbehandlingomsorg. Tålde mottagna automatiserade växelverkande för omsorgdeltagare (n = 198) uttrycker svarstelefonsamtal och deras primat av fritt att röka cessationläkarbehandlingen (några skrivar godkänt vid U.S.-Maten och Förgiftar Administrationen), för upp till 90 dagar. Den automatiserade telefonsamtal främjade cessationen, provided läkarbehandlingledning och triaged rökare för extra rådgivning. Standarda omsorgdeltagare (n = 199) mottog rekommendationer för postdischargepharmacotherapy och rådgivning.

Forskarna grundar att mer deltagare i den tålde omsorggruppen än i den standarda omsorggruppen uppnådde det primära resultatet av biochemically bekräftad förflutna 7 dag tobakabstinens (som använder saliva tar prov för att mäta en nikotinmetabolite) på 6 månaduppföljning (26 procent vs 15 procent, respektive). Tåld omsorg resulterade också i higher själv-anmäld fortlöpande abstinens klassar för 6 månader efter urladdning (27 procent vs 16 procent för standard omsorg).

”[Detta] visade försök effektiviteten av ett program för att främja långsiktig tobakcessation bland hospitalized cigarettrökare som mottog ett ingripande för inpatienttobakberoende och uttryckte en intressera i cessationbehandling efter urladdning. Ingripandet siktade att tåla tobakcessationbehandlingen som hade börjat i sjukhuset. Det lyckades, i att förbättra bruket av både rådgivningen och pharmacotherapyen av rökare efter urladdning, och det ökade vid 71 procent proportionera av tålmodig med biochemically bekräftad tobakabstinens 6 månader efter urladdning, som är ett standart mäter av långsiktig röka cessation. Ingripandet verkade att vara effektivt över utland spänner av rökare och provided kick-värdera omsorg på ett förhållandevis lågt, kostar,” författarna skriver.

”Dessa rön, om reproducerat, föreslå ett translatable, låg-kostar att närma sig till att uppnå tåld röka cessation efter ett sjukhusstag.”,

Källa: Massachusetts Allmänt sjukhus

Advertisement