Forskare undersöker föräldra- tillgänglighets- och unge matvanor

Föräldrarna balanserar långt deras arbetsscheman kan påverka deras tonårs- barns matvanor, enligt Penn State forskare. De scheman kan vara även viktigare, än numrera av timmar föräldrarna spenderar på arbete, sade Mollyen Martin, förbunden professor av sociologi och demography.

Tonåringar med moms och farsor, som spenderar mer tid hemma, speciellt på frukosten och middagstiden, har allmänt mer sund ätauppföranden och i vissa fall bättre att öva vanor än mest tonåringar, enligt forskarna.

Till exempel kan föräldrar, som spenderar tid med deras tonårs- ungar, efter skola, förhöjning sannolikheten, som de ska barn äter stamgästmatställear, enligt forskarna. Tonåringar som har fostrar vem staghemmet, för skola är mer rimlig att äta frukosten.

Stamgästmål hemma kan hjälpa barn, och tonåringar att undvika väger problem, sade Martin.

”Kan att Äta som är hemmastatt, hjälpa att kontrollera portionr storleksanpassar, till exempel, och, om de inte äter frukosten hemma, kan de är mer rimlig att äta skräpmat som var mer sistnämnd i dagen,”, sade hon.

att Äta en stamgästfrukost är en viktig vana för att föräldrar ska ingjuta i deras barn, sade som Martin tillfogar att den kan ha långsiktigt vård- gynnar.

”Är Mest föräldrar som kan för att inte betrakta att äta frukosten som ettsläkt uppförande, men det ett av de viktigaste målen, att hjälpungar underhåller ämnesomsättningalltigenom dagen,” Martin sade. Hon tillfogade att barn, bestämt döttrar, som klockan deras föräldrar hoppar over frukostar kan vara mer rimlig att göra samma.

En fader tillgänglighet hemma kan också leka en viktig roll, i sund påverkan, väger uppföranden, enligt forskarna, som ska rapporten deras rön i dag (Aug. 19) på årsmötet av den Sociologiska Anslutningen för Amerikanen.

”Fader förutsade tillgänglighet markant huruvida, eller inte barn lekte sportar, eller övat,”, sade Martin, som fungerade med Adam Lippert, en tidigare doktorand i sociologi och demography på Penn State och nu en postdoctoral forskare i befolkning- och utvecklingsstudier på Harvarduniversitetet; Kelly Davis, forskningassistentprofessor av människautveckling och familjstudier; och Megan Lemmon, doktorand i sociologi och demography, båda på Penn State.

Då fäder var hemmastadda, var deras barn mer rimlig att äta frukt, Martin tillfogade.

Föräldrar spenderar faktiskt mer tid med deras barn nu än några årtionden sedan. De har skiftat prioriteter från utgiftertid på hushållsysslor till att använda den tid att vara med deras barn. Några av dessa planlagda anpassningar kan ha förbättrat deras barns ätauppföranden.

”Är Det antagligen inte föräldrar för ett helt medvetet beslut gör för att spendera tid med deras barn att förbättra deras barns matvanor,”, sade Martin. ”Önskar är Föräldrar att spendera tid med deras barn och känsliga mer av en societal push att göra så, så de väljer ofta tider runt om deras arbetsscheman, och deras barn skolar timmar.”,

Ekonomiska och sociala ändringar, liksom böjliga arbetsscheman, telecommuting och mer stor sociala förväntningar, som uppfostrar ska, spenderar mer tid med deras ungar, har ökat föräldra- tillgänglighet till barn.

De utstuderade datan för forskare av 16.991 tonåringar från den Longitudinal Studien för Medborgare av Tonårs- Vård-. Datamängden är en av fåtalet som tillåtet forskarna som undersöker föräldra- tillgänglighets- och tonåring matvanor.

Källa: Penn State

Advertisement