Giktattacker är mest allmänning på natten

Forska publicerat i dag, har visat att en akut giktattack är mer än två gånger så troligen som uppstår under natt- eller ottatimmarna som under dagen. Den ökande prevalencen av giktattacker på nighttimen observerades även efter 24 timmar med inget alkohol och lågt purineintag.

Gikten är den mest upphetsa artrit för allmänningen som påverkar omkring 8,3 miljon amerikaner. Akut giktsignalljus är den extremt smärtsamma följden av uric syrliga kristaller som within bildar, fogar ihop. Uric syra är en naturlig biprodukt av ämnesomsättningen av tog in föda purines, som finnas naturligt i mest matar (och inom celler av människokroppen). Purines uppstår i bestämt kickkoncentrationer i organmeat, skaldjur och alkohol (jäst).

Giktstortå

Boston den on-line giktstudien följde 724 tålmodig med gikten för ett år mellan 2003, och 2013 som identifierar möjlighet, startar för giktattacker. Deltagare antecknade datera och timmen, som en giktattack uppstod som på ger sig specificerar om deras avkräver tecken, läkarbehandlingbruk, och bestämt riskera dela upp i faktorer (liksom alkoholbruk och skaldjurförbrukning) under de 24 föregående timmarna och 48 timmar giktsignalljuset.

Under studien erfor deltagare 1.433 giktattacker, 733 av som uppstod mellan midnatt och 07:59, 310 mellan 08:00 och 14:29 och 390 mellan 15:00 och 23:59. Jämfört med dagtimmar, var giktsignalljus nästan två och en halva tider mer allmänning under natten och 1,3 tider mer allmänning i aftonen.

Även om 68% av deltagarna hade konsumerat alkohol före en giktsignalljus, grundar forskare att ökande riskerar av en giktsignalljus på natten framhärdade även bland de som hade inget alkoholintag och ett lågt intag av purines under de 24 timmarna före giktattacken.

Leda författare som Dr Hyon Choi kommenterade:

Vårt rön ger det första presumtivt bevisar att riskera av giktsignalljus är högre under natt- och ottatimmarna, än under dagen… det spekuleras att lägre förkroppsliga temperaturen, nighttimeuttorkning, eller ett nattligt dopp av cortisol jämnar kan bidra till riskera av giktattacker på natten.

Den förebyggande gikten mäter kan därför behöva att uppsätta som mål sådan nattliga ändringar för att effektivt förhindra giktsignalljus.

Källor

Choi HK som är nattlig, riskerar o.a. av giktattacker. Artrit & Rheumatology 2014. Epub framåt av trycket. Tillgängligt på http://doi.wiley.com/10.1002/art.38917

Kate Bass

Written by

Kate Bass

Kate graduated from the University of Newcastle upon Tyne with a biochemistry B.Sc. degree. She also has a natural flair for writing and enthusiasm for scientific communication, which made medical writing an obvious career choice. In her spare time, Kate enjoys walking in the hills with friends and travelling to learn more about different cultures around the world.

Advertisement