Forskninggenombrottet kunde hjälpa att framkalla bearbetar för att reparera skadada nervceller

Ett lag av forskare på IRCMNA ledde vid Frédéric Charron, PhD, i samarbete med bioengineers på den McGill Universitetar som var avtäckt en ny sort av synergy i utvecklingen av nervsystemet, som förklarar en viktig mekanism som krävs för neural, går runt för att bilda riktigt. Deras genombrott som i dag publiceras i det vetenskapligt, förar journal över PLoS Biologi, kunde slutligen hjälpa att framkalla bearbetar för att reparera skador för nervceller efter till nervsystemet (liksom hjärnan och ryggmärgen).

Forskare i för laboratoriumstudie för Dr. Charrons neurons, nervcellerna som smink centrala nervsystemet såväl som deras långa f8orlängningar som är bekant som axons. Under utveckling måste axons följa specifika banor i nervsystemet för att riktigt bilda neural går runt och låter neurons meddela med en another. IRCM som forskare studerar en processaa kallad axonvägledning för att förbättra, förstår hur axons klarar av för att följa de korrekta banorna.

”Att ne deras uppsätta som mål och att växa axons rely på molekylar som är bekant som vägledningsstickrepliker, som instruerar dem på vilken riktning som ska tas genom att driva tillbaka eller att tilldra dem till deras destination,” förklarar Dr. Charron, Direktör av den Molekylära Biologin av den Neural Utvecklingsforskningenheten på IRCMNA.

Över de förgångna få årtiondena har den vetenskapliga gemenskapen kämpat för att förstå därför mer än en vägledningsstickreplik skulle är nödvändig för att axons beträffande ska att ne det riktigt uppsätta som mål. I detta pappers- avtäckta IRCM-forskare hur axons använder information från multipelvägledningsstickrepliker för att göra deras pathfinding beslut. Att att göra så, dem som är utstuderade släktingändringen i koncentration av vägledningsstickrepliker i neuron'sens miljö, som ses till som steepnessen av lutningen.

”Grundar Vi att steepnessen av lutningen är ett kritiskt dela upp i faktorer för axonvägledning; mer steeper lutningen, reagerar det bättre axonsna till vägledningsstickrepliker,” något att säga Tyler F.W. Sloan, PhD-deltagaren i laboratorium för Dr. Charrons och den första författare av studien. ”I tillägg, visade vi att lutningen av en vägledningsstickreplik inte kan vara brant nog att orientera axons. I de anföra som exempel, oss avslöjde att en kombination av vägledningsstickrepliker kan uppföra i synergy med en another för att hjälpa axonen att tolka lutning riktning.”,

I samarbete med Programet i Neuroengineering på den McGill Universitetar framkallade laget för Dr. Charrons en innovativ teknik för att skapa koncentrationslutningarna av vägledningsstickrepliker på nytt in vitro, alltså dem kan studien de framkallande axonsna utanför deras biologiska sammanhang.

”Ger Denna nya metod oss med flera gynnar, när den jämförs till föregående tekniker och låter oss simulera mer realistisk villkorar mött i framkallande embryon, uppförandemer långtidsexperiment för att observera det helt för att bearbeta av axonvägledning och erhåller extremt användbara kvantitativa data,”, tillfogar Sloan. ”Det sammanslutningkunskap från sätta in av microfluidicsen, som använder vätskor på ett mikroskopiskt fjäll för att miniaturize biologiska experiment, med de cell-, biologiska och molekylära studierna, förar vi i laboratorium.”,

”Är Detta riktigt tvärvetenskapligt arbete, och ett utmärkt exempel av vad Programet i Neuroengineering syften att utföra i lägen, var neurobiologists gillar jag själv har en närmare detalj att ifrågasätta dem, önskar att tilltala, bara strömmen bearbetar anpassas inte för att svara att deras ifrågasätter,”, omnämnandeDr. Charron. ”Thus, tack till detta unika program, teamed vi upp med McGills bioengineers och microfluidic och matematiska modellera experter för att skapa apparaten som krävdes för vår studie.”,

”Kunde Detta vetenskapliga genombrott komma med oss närmare att reparera skadada skador för nervceller efter till centrala nervsystemet,” påstår Dr. Charron. ”Ska en bättre överenskommelse av mekanismen som var involverad i axonvägledning, nya möjligheter för erbjudandet för att framkalla tekniker till festorganskador resultera från ryggmärgskador och eventuellt även neurodegenerative sjukdomar.”,

Skador till centrala nervsystemet påverkar tusentals Kanadensare varje år och kan leda till livslånga handikapp. Slå, eller sjukdomen, dessa skador är för närvarande mycket svår att reparera, oftast orsakadt vid en olycka. Forskning krävs därför för utvecklingen av nytt bearbetar för att reparera skada till centrala nervsystemet.

Källa: Institut de recherches cliniques de Montreal

Advertisement