MIT UCSD-forskare använder probiotics för att avkänna cancer i levern

Iscensätter på MIT, och Universitetar av Kalifornien på San Diego (UCSD) har planerat ett nytt långt för att avkänna cancer, som har spridning till levern, vid enlisting av hjälp från probioticsen - välgörande bakterier som är liknande till de som finnas i yoghurt.

Många typer av cancer, det inklusive kolonet och bukspottkörtel-, ansar för att metastasize till levern. Det tidigare manipulerar kan finna dessa tumors, troligen kan de lyckat fest dem.

”Finns Det ingripanden, lik lokalkirurgi, eller lokalablation, som läkare kan utföra, om spridningen av sjukdomen i levern begränsas, och, därför att levern kan regenerera, tolereras dessa ingripanden. Nya data är visningen, att de tålmodig kan ha en högre överlevnad att klassa, så där är ett särskilt behov för att avkänna tidig sortmetastasisen i levern,” något att säga Sangeeta Bhatia, Johnen och den Dorothy Wilson Professorn av Vård- Vetenskaper och Elektrisk Iscensätta och Datavetenskap på MIT.

Genom Att Använda ett oskadligt anstränga av Escherichia Coli, som koloniserar levern, forskarna programmerade bakterierna till jordbruksprodukter som ett luminescent signalerar, som kan avkännas med en enkel urine testar. Brådskande Bhatia och Jeff, en professor av biologi på UCSD, är de höga författarna av ett pappers- beskriva det nytt att närma sig denna vecka i den Translational Medicinen för föra journal överVetenskap. Bly- författare är MIT-postdoc Tal Danino och UCSD-postdoc Arthur Prindle.

Mikrobiell hjälp

Föregående studier hade visat att bakterier kan tränga igenom och växa i tumormicroenvironmenten, var det finns, kompromissas raddanutrients och huvuddelens immunförsvar. På grund av detta har forskare varit prövas för att många år ska framkalla bakterier som ett möjlighetmedel för cancerbehandling.

MIT- och UCSD-forskarna började undersökning denna idé några år sedan, men utvidgade snart deras försök att inkludera begreppet av att skapa en bakterie- diagnostik.
Att vända bakterier in i diagnostiska apparater, iscensatte forskarna cellerna till uttryckligt genen för uppstående enzymet kallad lacZ för a naturligt - som klyver lactose in i glukos och galactose. I detta fall agerar lacZ på en molekyl som injiceras in i mössna som består av galactose som anknytas till luciferinen, ett luminescent protein som produceras naturligt av fireflies. Luciferin klyvas från galactose, och utsöndrat i urinen, var den kan lätt avkännas att använda ett allmänninglaboratorium, testa.

Först intresserades forskarna, i framkallning av dessa bakterier för injektion in i tålmodig, men därefter avgjort att utforska möjligheten av att leverera bakterierna orally, gilla precis de probiotic bakterierna som finnas i yoghurt. Att uppnå det, integrerade de deras diagnostik går runt in i ett oskadligt anstränger av Escherichia Coli kallade Nissle 1917, som marknadsföras som en tillskyndare av gastrointestinalt vård-.

I testar med möss, de fann forskarna som levererade orally bakterier inte ackumulerar i tumors all över förkroppsliga, men de zero predictably in på levertumors, därför att den hepatic portalåder bär dem från digestivkexområdet till levern.

”Realiserade Vi att, om vi gav ett probiotic, vi inte gick att vara kompetent att få bakteriekoncentrationskicken nog att kolonisera tumorsna all över förkroppsliga, men vi antog att, om vi hade tumors i levern de skulle får den högsta dosen från en muntlig leverans,” något att säga Bhatia, som är en medlem av MITS det Koch Institutet för Integrative CancerForskning och Institutet för Läkarundersökningatt Iscensätta och Vetenskap.

Detta tillåtet laget som framkallar en diagnostik, specialiserade för levertumors. I testar i möss med koloncancer, som har spridning till levern, de probiotic bakterierna koloniserade nästan 90 procent av de metastatic tumorsna.

I musen experimenterar, djur som gavs de iscensatte bakterierna inte ställde ut några skadliga biverkningar.

Känsligare upptäckt

Forskarna fokuserade på levern därför att inte endast det är ett naturligt, uppsätta som mål för dessa bakterier, men, därför att levern är hård att avbilda med konventionella avbilda tekniker, gillar också CT-scanningen eller magnetisk resonans som avbildar (MRI), danande det som är svårt att diagnostisera metastatic tumors där.

Med det nya systemet kan forskarna avkänna levertumors större än omkring en kubikmillimeter som erbjuder mer känslighet än existerande avbilda metoder. Denna sort av diagnostik kunde vara mest användbar för att övervaka tålmodig, efter de har haft en kolontumor att tas bort, därför att de är på riskerar för recurrencen i levern, Bhatia något att säga.

Andrea Califano, en professor av biologiska vetenskaper på den Columbia Universitetar, något att säga studien är ”sädes-, och tankeväckande benämner in av att göra klar en ny bana för att utforska vad kan vara förlorad tidig sortupptäckt av cancer,” att tillfoga att de terapeutiska möjligheterna fascinerar också.

”Kunde Dessa bakterier iscensättas för att orsaka genetisk söndring av cancercellen fungerar, levererar droger eller reaktiverar immunförsvaret,” något att säga Califano, som inte var involverad i forskningen.

MIT-laget förföljer nu idén av att använda probiotic bakterier till festcancer såväl som för diagnostisering den.

Källa: MIT

Advertisement