Overuse skador mer allmänning i flickadeltagande i högstadiumsportar

En ny studie som utförs av forskare på Den Ohio DelstatsuniversitetWexner Medicinskt center visar att, när den kommer att overuse skador i högstadiumsportar, flickor är på ett mycket högre riskerar än pojkar. Overuseskador inkluderar spänning bryter, smärtar uppstår tendonitis och gemensamt och när idrottsman nenar krävs att utföra samma vinkar upprepade gånger.

Studien som publiceras i April i Föra Journal över av Pediatrik. Dr. Thomas male Bäst analyserade 3.000 och kvinnliga skadafall över en sju år period över 20 högstadiumsportar liksom fotboll, volleyboll, gymnastik och lacrosse.

Bäst och hans lag grunda det högst klassar av overuseskador uppstod i flickor spårar (3,82), följt av flickalandhockey (2,93) och flickalacrosse (2,73). Overuseskador i pojkar fanns mest i simning och dykning (1,3).

”Spenderar Dessa ungdomar mer tid som leker sportar både i konkurrens och i praktiken. Så, finns det en korrelation där mellan tidsperioden, som de leker och den ökande förekomsten av skador,” sade Bäst, som är också en professor och en Pomerene stol i det Ohio Tillståndets avdelning av familjmedicinen.

Deltagande och styrkan av högstadiumfriidrott har ökat över det förgångna årtiondet. Enligt Bäst spenderar några högstadiumidrottsman nenar mer, än 18 timmar ett veckadeltagande i friidrott och många deltar i multipelsportar samtidigt.

Bäst något att säga som de lägre lägger benen på ryggen är den mest allmänningplatsen av overuseskador som följs av knäet och därefter knuffa. Han rekommenderar teen idrottsman nenar bör variera deras rörelse och leka mer än en sport. Han berättar också hans tålmodig att göra för att vila och näring en prioritet.

”Under detta peka av deras liv, detta är, när flickor framkallar ben på det mest stor klassar,” Bäst sade. ”Är Det incredibly viktigt att de får de riktiga beloppen av calcium och vitaminet D.”,

Bland idrottsman nenar redogör overuseskador för idrotts- skador för halva allra och två gånger så många besök till sportmedicinläkare än akut trauma. Dessa skador är bekant att vara mer förhärska i barnåldrar 13-17.

Källa: MediaSource

Advertisement