UAB-forskare finner terapeutiskt uppsätta som mål för behandling av akut ryggmärgskador

UAB-forskare har identifierat ett terapeutiskt uppsätta som mål för behandlingen av akut ryggmärgskador. Enligt denna forskning som föras på möss administrationen av en drog, som förhindrar förlust av myelin - den isolera skidan runt om nervfibrer, som låter signalerar för att överföras - förhöjningar rörligheten av mössna efter en skada. Den pappers- forskningen publiceras i dag i Förar Journal över av Neuroscience.

Ryggmärgskador orsakar allvarliga funktionella underskott, inklusive paraplegia eller tetraplegia, beroende av fjäll av skadan. Denna är tack vare försämring av de ryggrads- banorna som bär nerven signalerar från hjärnan till de olika delarna av förkroppsliga, och omvänt och att leda till förlust av den nedanföra rörlighet och känsligheten skadan.

Ett landskamplag av forskare koordinerade vid Rubèn López Dalar, av Avdelningen av CellBiologi, Physiology, och Immunologi av UABEN, UAB-Institutet av Neuroscience och Centrera för Sammankopplad BiomedicalForskning i Neurodegenerative Sjukdomar (CIBERNED), har upptäckt att lysophosphatidic syralekar som en ha som huvudämneroll i degenerative bearbetar i ryggmärgskador. Lysophosphatidic syra är en lipid som agerar som en signalera molekyl mellan de olika cellerna i organismen, således kontrollera många biologiskt fungerar. Forskarna observerade att som, efter en ryggmärgskada, jämnar av denna lipidlöneförhöjning markant i nervsilkespappret och, det finns en förlust av myelin, isolera som elektriskt är materiellt, som omger nervfibrer, och är nödvändigt för överföringen av nerven signalerar.

Forskarna identifierade också den biologiska receptoren som var bekant som LPA1, som denna lipid multiplicerar till och med det skadligt verkställer av en ryggmärgskada. I experiment med möss ledde bruket av en drog, som förhindrar, växelverkan av lysophosphatidic syra med LPA1 till en drastisk förminskning i myelinförlust, och mössnas locomotor kapacitet förbättrade efter ryggmärgskadan. Efter visade ryggmärgskadan, möss endast tillfällig uncoordinated locomotion, men 87% av de som behandlades med drogen visade det normala, koordinerad locomotion. I tillägg kunde endast 10% av de untreated mössna köra på 20 cm. /s, och inga på 25 stunder för cm. /s, på att applicera drogen, 50% kunde köra på 20 cm. /s, 40% på 25 cm. /s och 30% på 30 cm. /s.

Hjälpmedel för Detta arbete som upptäckten av ett nytt terapeutiskt uppsätta som mål för behandling av akut ryggmärgskador, som har i dagsläget ingen clinically effektiv behandling.

I uttrycker av UAB-forskare Rubén López, ”denna upptäckt kunde också öppna dörren till behandlingar för andra neurodegenerative illnesses, som myelinförlust leker i en ha som huvudämneroll, liksom multipelsclerosis.”,

Källa: UAB

Advertisement