Alzheimers Anslutning känner igen Li Gan med den Inge Grundke-Iqbal Utmärkelsen för Alzheimers Forskning

Alzheimer'sens Anslutning känner igen Li Gan, Ph.D., för att publicera inflytelserik forskning på biologin av Alzheimers sjukdom med den Inge Grundke-Iqbal Utmärkelsen för Alzheimers Forskning. Utmärkelsen framlades i dag under en plenarsammanträde på Alzheimer'sens AnslutningLandskampen Conference® 2015 (AAIC® 2015) i Washington, D.C.

Dr. Gan mottar utmärkelsen för pappers- anmäla på en studie som grundar proteinprogranulinen kan skydda mot ackumulationen av amyloid, en av kännemärkehjärnändringarna av Alzheimers sjukdom, i mus modellerar av Alzheimers. Det pappers-, ”Progranulin skyddar mot amyloidβdeposition, och toxicitet i Alzheimers sjukdommusen modellerar,” av vilken Dr. Gan är den bly- författare, publicerades i föra journal överNaturMedicinen i Oktober 2014.

”Är Publikationen av en artikel ett ögonblick i tid, men ska pappers- för Dr. Gans har vara få effekt på Alzheimers, och demensforskning,”, sade Maria Carrillo, Ph.D., högsta vetenskap kommenderar för Alzheimer'sens Anslutning. ”Vet Varje forskare att de otaliga timmarna av att planera, genomförandet och analys som går in i kvalitets- forskning och följande publikation av forskning, skyler över brister. I Dag känner igen vi Dr. Gan för henne outtröttliga försök och det utöver det vanliga bidraget till sätta in.”,

Dr. Gan är en förbunden utredare på ResväskaInstitutet av den Neurological Sjukdomen i San Francisco, och en förbunden professor av neurology i neuroscience- och biomedicalvetenskapskandidaten programmerar på Universitetar av Kalifornien, San Francisco. Hon forskning fokuserar på molekylära banor i Alzheimers sjukdom, inklusive inflammation och mekanism som reglerar rensningen av giftliga proteiner som ackumulerar i hjärnan.

Källa: Alzheimers Anslutning

Advertisement