Vaccination mot typ - sockersjuka 1 kan snart vara tillgänglig till ungt barn

En vaccination mot typ - sockersjuka 1 ska är snart också tillgänglig till ungt barn: den ska Pre-POINTearly vaccinationstudien gäller barn mellan åldrarna av halvåret och två år från över Tyskland som har en grundexamensläkting med typ - sockersjuka 1. I det föregående Pre-PEKA studien en realitet som det immuna svaret startades i barn åldrades mellan två och sju år med bistå av pudrad insulin. Den uppföljningPre-POINTearly studien som nu ska, testar denna verkställer huruvida kan bekräftas av att ge mycket unga barn muntlig insulin och huruvida typ - sockersjuka 1 kan förhindras långsiktigt.

Insulinvaccinationförsök är ett främsta exempel av det utmärkta samarbetet mellan universitetar och forskningsinstitut. Deltagare i studien är Institutet av Sockersjuka Forskar på Helmholtzen Zentrum München, det Paul Langerhans Institutet Dresden på Technischen Universität Dresden, Tysken Centrerar för Sockersjuka Forskar (DZD), den Tekniska Universitetar av Munich (TUM) och den Ludwig Maximilians Universitetar av Munich (LMU).

Den nya Pre-POINTearly vaccinationstudien ska festbarn mellan åldrarna av halvåret, och två år, som bär ett genetiskt, riskerar av framkallande typ - sockersjuka 1 eller har en familjhistoria av sjukdomen, men vem inte har ännu framkallat ett autoimmune svar. Som i det föregående Pre-PEKA studien, de ska deltagarna tar insulinen pudrar in bildar med deras mat varje dag för tolv månader. Den ska dagstidningdosen ökas gradvist från mg 7,5 till mg 67,5. Medicinska undersökningar ska föras på tre-månaden mellanrum för att övervaka generalen som var vård- av deltagarna. I den föregående studien visades muntlig insulin väl för att tolereras och kassaskåpet. Hypoglycemiaen eller annat motsatt verkställer liksom allergier uppstod inte.

Varför muntlig insulin som ett vaccin?

När insulin ges orally, absorberas delas den till och med slemhinnorna av munnen och inälvorna och in i mindre delar under den processaa digestivkexen. Det är därför muntlig insulin - i kontrast till insulin som injiceras - har ingen påverkan som vad som på blodsocker jämnar. I stället agerar det något liknande ett vaccin som utbildar immunförsvaret. ”Riktas det autoimmune svaret, som orsakar typ - sockersjuka 1 i barndom, ofta initialt på insulinen, ”förklarar Prof. Anette-Gabriele Ziegler, Direktören av Institutet av SockersjukaForskning. Syftet av den Pre-POINTearly studien är därför till immun tolerans för uppbyggnad till insulin, och thus kvarteret som de autoimmune bearbetar.”, Det hoppas att insulin pudrar in bildar ska stimulerar tillväxten av skyddande immuna celler och förhindrar thus förstörelsen av beta celler.

Den funktionsdugliga gruppen som är hövdad vid Professorn Joerg Hasford av Institutet för Medicinskt InformationsBearbeta, Biometrics och Epidemiology på LMU Munich, är ansvariga för methodologyen, datakoordinationen och den statistiska utvärderingen av Pre-PEKA och de Pre-POINTearly studierna.

Källa: https://www.helmholtz-muenchen.de/

Advertisement