Studie för Pitt Allmän hälsabarkasser att främja vård- bland att åldras glada och bisexuella manar med HIV

Som U.S.et ner en viktig milstolpe detta år i slagsmål mot HIV med mer än halva folket som bor med viruset som är äldre än ålder 50, lanserar Universitetar av den Pittsburgh Institution för forskarutbildning av Allmän hälsa en studie att bestämma väg att främja vård- bland att åldras glada och bisexuella manar, som sminket om två-thirds av folket som åldras med HIV.

I ett försök att skapa strategier för bruk i allmän hälsa överstiga riksomfattande, tar det ska forskninglaget ett innovativt att närma sig till studien, genom att söka efter som är skyddande, dela upp i faktorer - kallade ”resiliencies” - som är portionuppehället några manar med sund HIV och kunde fördjupas till andra manar, ganska än fixa enkelt hälsoproblem, som de uppstår. Denna forskning betalas med ettår, lån $2,1 miljoner från MedborgareInstituten av Vård- (NIH).

”Firar Vi, att läkarbehandlingar finns nu för att möjliggöra folk med HIV för att bo väl in i gamling,” sade utredareRon för studien den främsta Stallen, Ph.D., M.P.H., direktören av Centrera för Vård- Forskning för LGBT på Pitt Allmän hälsa. ”Bara vi behöver också att känna igen att de vård- komplikationerna, som kommer med att åldras - både mentalt och läkarundersökningen - blandas, när du bor med HIV. Det är kritiskt att vi framkallar forskning-baserade program för att stötta HIV-realitet folk, som de åldras.”,

Projektera ska regelbundet HIV-realitet för granskning 1.850 och - negationmandeltagande i Multicenteren BISTÅR CohortStudien (MACS), en pågående forskningstudie som har skriva in sig tusentals manar i Baltimore, Chicago, Pittsburgh och Los Angeles över förflutnan 30 år för att delta i forskning på HIV/AIDS. Pittsburghen beväpnar av studien är de Pitt Man Studie.

Studiesyftena att reta ut, därför några bög- och bisexuell personmanar återstår den sunda brunnen in i mer sistnämnd liv, även med multipel riskerar dela upp i faktorer för villkorar liksom fördjupning och drogmissbruk. Forskninglaget som därefter ska, bestämmer strategier som kunde hjälpa all bög, och bisexuell personmanar att adoptera resiliencies - det är huruvida starka kamratskap, realitetfamiljeband, godan som klarar av expertis eller någontingen annat - som ska, ger dem ett bättre som skjutas på sunt åldras, när bestämt den bor med HIV.

Ska looken för forskninglaget den också på huruvida att ändra klassar av resiliencies är med tiden tillhörande med ändringar i viktbruk och andra psychosocial hälsoproblem, såväl som HIV-släkt vård- resultat och läkarbehandlingadherence.

”Kan att Åldras vara hårt, även om du har mycket få vård- riskerar,”, sade Dr. Avbrott. ”Har en bög, som kom myndigt i en mycket mindre accepterande era och är realiteten för HIV, oddsna som staplas mot honom. Han är på mer stor riskerar för fördjupning och drogmissbruk; han kan för att inte ha förberett för avgång, därför att han inte förväntade att bo för att ne den; och han kan slutligen behöva långsiktig omsorg, därför att han är på mer stor riskerar för komplikationer från sockersjuka och hjärtsjukdom. Och yet det finns manar som att vända mot som är allt dessa, riskerar vem trotsar oddsna och leder sunda lyckliga liv. Alla Vi kunde - och böra - lära från dem.”,

Källa: Universitetar av Pittsburgh Skolar av de Vård- Vetenskaperna

Advertisement