Ålder-Släkta skillnader i den vård- hjärnan varierar med konditionen som är jämn i äldre vuxen människa

En ny studie visar att ålder-släkta skillnader i den vård- hjärnan - specifikt styrkan av anslutningar mellan olika regioner av hjärnan - varierar med konditionen som är jämn i äldre vuxen människa. Rönet föreslår att den mer stora cardiorespiratory konditionen - en mäta av aerobisk uttålighet - förbinder till starkare hjärnanslutningar och förbättrar troligen den långsiktiga hjärnan fungerar i att åldras befolkningar.

Studieresultaten anmälas i föra journal över NeuroImage.

Michelle Voss ledde studiestunderna en postdoctoral forskare på Universitetar av Illinois med den Beckman Institutdirektören Arthur Kramer och kinesiology och den vård- professorn Edward McAuley för gemenskapen. Voss är nu en assistentprofessor på Universitetar av Iowa.

”Ger Vår studie det starkast bevisar hitintills att konditionen i en äldre vuxen befolkning kan ha väsentlighet gynnar till den vård- hjärnan benämner in av de funktionella anslutningarna av olika regioner av hjärnan,”, sade Kramer.

Det finns många väg att mäta hjärnan som är vård- över lifespanen. En populär teknik mäter styrkan av anslutningar mellan olika delar av hjärnstunderna som personen avslutar en uppgift eller under wakeful vilar. Sistnämnden är bekant som vila-statlig funktionell connectivity. Forska har visat att några av dessa anslutningar försvagar med ökande ålder och indikerar att försämras den vård- hjärnan.

Genom Att Använda funktionell magnetisk resonans som avbildar, mätte Voss och kollegor, styrkan av dessa anslutningsalltigenom hjärnan i mer ung, och äldre vuxen människa på vilar. Som förväntat, bekräftade laget att mest anslutningar var svagare för äldre vuxen människa när de jämförs med mer ung vuxen människa.

Byggnad på dessa rön, forskarna undersökte rollen av den cardiorespiratory konditionen på vila-hjärna connectivity i äldre vuxen människa. Konditionen är beslutsam vid hur effektivt någon använder syre under läkarundersökningaktivitet liksom spring på en treadmill. Annat dela upp i faktorer förutom habitual läkarundersökningaktivitet kan förändra hur konditionen påverkar den vård- hjärnan. Till exempel en persons kan genetiska makeup hans påverkan eller henne den vård- konditionen och allmänna hjärnan.

Forskarna grundar ett förhållande mellan konditionen och styrkan av anslutningarna mellan bestämda hjärnregioner i äldre vuxen människa på vila som var vilden av deras jämnt av läkarundersökningaktivitet.

”Mönstrar en uppmuntran i datan från vår studie, och andra är att gynnar av kondition verkar för att uppstå inom låg-till-moderatet spänner av uttålighet och att föreslå att gynnar av konditionen för hjärnan inte kan bero på att vara extremt färdigt,”, sade Voss.

Studien avslutar, att det finns en realitetroll av den cardiorespiratory konditionen, habitual läkarundersökningaktivitet för det okända, på den vård- hjärnan, som folket åldras.

”Jämnar idén, att konditionen kunde förbindas till hjärnan som var vård- utan hänsyn till ens läkarundersökningaktivitet, är fängslande, därför att den föreslår att det kunde finnas ledtrådar i hur förkroppsliga anpassar för något folk mer än andra från stamgästaktivitet. Detta ska hjälp vår överenskommelse av, hur konditionen skyddar mot ålder-släkt kognitiv nedgång och demens,”, sade Voss.

Källa: Universitetar av Illinois på Urbana-Champaign

Advertisement