UCLA-ledde forskare identifierar den specifika genen knyter kontakt som främjar reparerar i kringutrustningnervsystem

Huruvida eller inte nervceller är kompetent att regrow, efter skadan har berott på deras läge i förkroppsliga. Sårada nervceller i kringutrustningnervsystemet, liksom de i beväpnar och lägger benen på ryggen, kan återställa och regrow, åtminstone till någon grad. Men nervceller i centrala nervsystemet -- hjärnan och ryggmärgen -- kan inte återställa alls.

A UCLA-ledde samarbete har identifierat en närmare detalj knyter kontakt av gener, och en mönstra av genuttrycksmöss, som främjar, reparerar i kringutrustningnervsystemet i en mus modellerar. Detta knyter kontakt, de fann forskarna, finns inte i centrala nervsystemet. Forskarna grundar också en drog som kan främja nervregeneration i centrala nervsystemet.

Studien visas i den on-line upplagan av föra journal överNeuronen.

Nervcellalltigenom förkroppsliga är ansvariga för elektriska meddelanden för överföring och för häleri till celler och silkespapper i andra organsystem. ”Vet Vi att denna överföring av meddelanden kan försämras av skada, och återställningen av nervceller, efter skadan har berott i hög grad på deras läge,”, sade Vijayendran Chandran, en projekteraforskare i avdelningen av neurology på UCLA, och studien varar upphovsman till först.

”Sårade Överenskommelse dessa molekylära skillnader i sårada nervceller i limbsna, var regeneration händer, kontra nervceller i ryggmärgen, var regeneration missar, skulle öppet övre möjligheten till designbehandling för att förhöja neuronregeneration i centrala nervsystemet efter skada.”,

Forskarna mätte svaret av genregleringen på det jämnt av budbärareRNA, eller mRNA, i varje anföra som exempel av skada. Genregleringen är det processaa av roterande gener 'På/av' och att se till att gener uttrycks på de högra tiderna. BudbärareRNA bär information från en den gen, i en lång molekylär kaskad, berättar ultimately ett protein vad för att göra.

Forskarna framkallade en unik uppsättning av algoritmer för att se växelverkan av olika grupper av gener och beställa som de uttrycktes i.

”Som tillåtet vi som vanligt finner, mönstrar, korrelerade mönstrar det med regeneration i kringutrustningnervsystemet och inom de oss var kompetent att identifiera flera föregående bekant gener inte som förhöjde reparerar,”, sade Dr. Dan Geschwind, studie höga författare och en professor av neurology-, psykiatri- och människagenetik på UCLA.

”Bara vi fann inte dessa mönstrar i centrala nervsystemet. Det var den för- ha som huvudämne -- identifiera i ett fördomsfritt långt, knyter kontakt de hela av banor som vänds på i kringutrustningnervsystemet, när det regenererar, nyckel- aspekter av som är saknade i centrala nervsystemet.”,

Därefter som ett motståndskraftigt principiellt, som globalt mönstrar av genuttryck, kunde vara van vid avskärmer för droger som efterapar samma mönstrar, forskarna använde tillgänglig databas för a publicly - på det Breda Institutet för att söka efter en sådan drog. Det ledde dem till en som kallades Ambroxol, som förhöjde markant centrala nervsystemet reparerar.

”Är Vi den upphetsada härom studien, därför att det finns ett nummer av firsts, som kom ut ur det,” Geschwind sade. ”Har Stunder som vi stillar, ett långt långt som går från en musstudie till människor, oss framlägger en ny paradigm som har aldrig applicerats till nervsystemet.”,

Källa: Universitetar av Kalifornien - Los Angeles

Advertisement