Angola hälsotjänstemän fördjupa vaccinationaktionen för gula febern till Huambo och Benguela landskap

Som Angola brottningar med dess värst gula febernutbrott i årtionden har Departement av Vård-, med servicen av den Vård- Organisationen för Världen (WHO) och partners fördjupa vaccinationaktiondet okända huvudstaden Luanda in i Huambo och Benguela - 2 av de andra 5 landskapen som anmäler lokalöverföringen.

Sedan utbrott började i December 2015, har 1908 misstänkte fall av bekräftad gula febern anmälts (laboratorium 617), och 250 dödar har anmälts. Majoriteten av fallen koncentreras i Luanda och itu andra landskap, namely, Huambo och Huila.

För att innehålla utbrott utanför huvudstaden, vaccineras nästan 2,15 miljon ska folk i 5 tätt befolkade stads- områden i Huambo och Benguela landskap över de kommande veckorna. Omkring 1 miljon folk i de 2 landskapen har vaccinerats thus långt.

”Är Denna riktade vaccination kritisk för att skydda de mest på riskerar countrywide, och att stoppa den mer ytterligare spridningen av infektion vid danande som det bäst bruket av det tillgängliga globala vaccinet levererar”, sade Dr Matshidiso Moeti, den Regionala Direktören för WHO för Afrika.

Efter 2 Februari 2016, nästan har 6 miljon folk i Luanda gynnat från en storskalig vaccinationaktion genom att använda tillgängliga vaccin som göras från det vaccineraa nöd- förråd för gula febern som göras som är tillgängligt till och med den Koordinerande Gruppen för Landskampen (ICG) för Vaccineraa Bestämmelse, med service från Gavi (den Vaccineraa Alliansen); Fonden för Svar för UN-Central den Nöd- (CERF) och en vaccineraa donation från Brasilien.

Tillsammans med vaccinationaktionen är förhöjer Departement av Vård-, WHO och partners funktionsdugliga att förstärka sjukdombevakning och diagnostisk kapacitet, både inom Angola och neighbouring länder och vektorn kontrollerar, däribland genom att använda gemenskap-ledde allmän hälsautbildningsaktioner.

″ Det omgående bekymmer är att virusstyrkaspridningen till annat stads- centrerar i Angola och andra länder. WHO manar alla länder, speciellt de, som gränsar Angola, till förhöjningsjukdombevakningen och förstärker vektorn kontrollerar såväl som se till, att allt de som reser till Angola vaccineras,” något att sägaDr Bruce Aylward, Verkställande direktör a.i., Utbrott och Vård- Nödlägen, WHO.

Vaccineraa tillförsel

Angola utbrott har sträckt vaccineraa tillförsel för existerande gula febern. Under utbrott prioriteras det tillgängliga vaccinet för det nöd- svaret. På avsluta av Mars 2016, fylldes på tack till ICG-partners, inklusive UNICEF, det nöd- vaccineraa förråd för gula febern, och ungefärligt 10 miljon doser av vaccinet är nu tillgängliga.

Bekymmer finns att, om gula febern bör spridning till andra länder i Afrika och Asien som skulle där för att vara ett behov vidare att prioritera vaccineraa tillförsel, som skulle rutinmässig immunisering för mellanjobb, programmerar i några länder.

”Har när du Lagrar gula febernvaccin bevisat kritiskt, i att bekämpa strömåteruppvaknandet av sjukdomen,” något att sägaDr Seth Berkley, VD:N av Gavi, den Vaccineraa Alliansen. ”Med 6 miljon doser av vaccinet per år, förutom 3 miljon doser som medfinansieras av Angola, är Gavi den största bidragsgivaren för singeln till det nöd- gula febernförråd. Dagsläget är en påminnelse av betydelsen av att investera i starkt, och hållbar rutinmässig immunisering programmerar för att förhindra sådan utbrott och för att skydda vård- befolkningar.”,

Förstärkning av landskampbevakning

Gula febernfall i folk, som reste från Angola, har anmälts i 3 länder Kina (11 fall), Demokratiska Republic of the Congo (10 fall med 1 i Kinshasa) och Kenya (2 fall).

Tre gula febernfall har anmälts i söderna av Uganda. Tålmodina hade inget att resa historia till Angola.

WHO är funktionsduglig med neighbouring länder liksom det Demokratiska Republicet of the Congo (DRC), Namibia och Zambia att stödja gränsöverskridande bevakning med Angola och information som delar för att förhindra och förminska spridningen av infektion.

Resa rådgivningen

Vaccinationen är den viktigaste singeln mäter för att förhindra gula febern. Vaccinet är kassaskåpet, och högt effektivt och en singeldos ger livslång immunitet.

Regeringen av Angola kräver alla myndiga äldre än 9 månader för handelsresandear för att visa motståndskraftigt av gula febernvaccinationen på ankomst.  Folket, som reser till Angola, måste se till, att de får vaccinerade mot gula febern åtminstone 10 dagar före, reser. WHO råder handelsresandear som går till och från Angola och andra länder var gula febern uppstår för att få vaccinerad och bära deras certifikat av vaccinationen, när den reser.

Källa: http://www.afro.who.int/

Advertisement