Grejer Zika: är krypimpregneringsmedel svaret? En intervju med Bruno Jactel

insights from industryBruno JactelChief Executive Officer of TyraTech

Hur viktigt är du ska funderarekrypimpregneringsmedel i slagsmål mot Zika?

Impregneringsmedlen, som används i dag, baseras mestadels på vad oss kemiska bekämpningsmedel för appellen. Dessa produkter är van vid driver tillbaka myggor såväl som fästingar. De används mycket i huvudsak, men det finns olikt utfärdar att omge deras bruk.

Myggaimpregneringsmedel. Kvinnan som besprutar krypimpregneringsmedel flår på, utomhus- i naturen som använder sprej, buteljerar

Första utfärdar är att, om du önskar att ha skydd som varar en lång tid - för mer än fem eller sex timmar måste du att använda en kickkoncentration av bekämpningsmedel. Med det kommer några användningbegränsningar, liksom att inte vara kompetent att använda den på barn och endast att vara kompetent att använda produkten ett visst nummer av tider per dag.

Också är några av bekämpningsmedlen plasticizers, som hjälpmedlet som de ska, upplöser plast-, danande dem som är svåra att använda stundfiske, jakt eller att campa, till exempel.

Om du önskar att förminska biverkningarna, måste du att använda bekämpningsmedel som är mindre starka, men som hjälpmedelskydd inte varar mycket long - ungefärligt 1 till 2 timmar. En person, som önskar att skyddas mot myggor, alltid måste att kompromissa mellan effektiviteten å ena sidan och säkerhet på annan. Det är var vår teknologi skulle hjälp dilemmat.

Vi har framkallat en vegetabilisk teknologi, som är mycket kassaskåpet, men också mycket efficacious. Vi har testat teknologin scientifically och clinically och grundar den ger långsiktigt skydd. Det ger upp till 8 timmar av skydd mot myggor, med en aktivingrediens som inte är ett kemiskt bekämpningsmedel.

Myggan är det farligaste djur på planet. Folket för myggabyte 700.000 om året och där är 300 miljon folk som har sjukdomar att överföras av myggor, så det är en ha som huvudämne utfärdar.

De överförda sjukdomarna inkluderar malaria och denguefeber och naturligtvis Zika. Den Zika viruset är ett mycket stort problem på ögonblicket, tyvärr är det inte det enda, och det är antagligen inte det sist.

Myggan för aegyptien för den Zika virusaedesen på människa flår - Dengue, chikungunyafeber, microcephaly

Please kan dig ge en överblick av de olika typerna av krypimpregneringsmedlet? Är vad DEET och därför inte alla krypimpregneringsmedel innehåller den?

DEET är den mest gemensam använda impregneringsmedlet runt om världen, därför att den skapades, som ett bekämpningsmedel i kickkoncentrationer och det är det mest efficacious. Vi har sett en växande tendens att använda högre koncentrationer av produkten, antagligen, därför att myggor är passande resistent till de lägre doserna som används som impregneringsmedel. Med det kommet utfärdar om hur vanligt du kan använda produkten och på vilka åldersgruppar du kan använda den.

Vi har sett produkter på marknadsföraflyttningen från low till kickkoncentration, nu upp till 30%, 50% och ibland 100% DEET. Vi har också sett andra produkter som introduceras.

DEET är 60 år en gammal molekyl, så den är inte ny. Det har finnas några försök att komma upp med ny molekylär kemi som är ett lite mindre hårt än DEET, men de är också mycket mindre efficacious. Det finns inte bra alternativ för en radda i dag på marknadsföra för DEET.

Hur jämför non-DEETimpregneringsmedel till DEET-baserade impregneringsmedel benämner in av effektivitet?

Vi har framkallat vår teknologi och har testat den mot guldmyntfoten i marknadsföra, som är DEET. Vi har gjort en radda som testar med oberoende labb och kliniskt testa. Vi har varit kompetent att komma upp med en högre jämn och mer stor effektivitet för skydd än den traditionella DEETEN som används av familjer, som är en koncentration av omkring 15-20%. Typisk skyddar dessa produkter för omkring 3 till 4 timmar, eftersom vår starkaste formel skyddar för upp till 8 timmar.

Jämfört till mycket en kickkoncentration av den DEET (50%) önskar folket ibland att använda, kan vi erbjuda exakt det samma jämnt av skydd, men med ett lott mindre begränsningar på bruk. Det kan användas på barn, och det finns inte något problem angående plast-. Det finns inte också någon begränsning på hur vanligt den kan användas. Total- jämför vi mycket väl mot DEET.

Vilka implikationer gör som du, funderarenon-DEETimpregneringsmedel kunde ha för Zika?

Jag skulle något att säga som du måste att vara ett lite försiktigt om non-DEETprodukterna. Det finns en radda dem på marknadsföra, och du måste att se till att de har mycket grundligt testats.

En radda produkterna testas inte, och jag skulle är därför försiktig om att veta exakt vad du använder, om du önskar att få det riktiga skyddet mot någon typ av sjukdomen överförd av fästingar eller myggor.

Bär myggor den Zika viruset troligen för att bli resistent till krypimpregneringsmedel?

Slutligen om du använder ett stort belopp av neurotoxic bekämpningsmedel, framkallar du motstånd som dokumenteras nu mot DEET. Igen har myggor burit en raddasjukdomdet okända den Zika viruset, så kontrollera av myggor är ett ha som huvudämneproblem som går det okända som kontrollerar precis myggor, som överför Zika. De överför också malaria- och denguefeber, så du kan se att utfärda här som behöver att markera, är mer användningen av en molekyl för en lång tidsperiod, på ett stort fjäll.

Vad du önskar att göra för att undvika någon typ av motstånd ska diversifiera metoden av kontrollerar - det finns olik väg att göra detta. Det finns forskare som spenderar en raddatid som ser genom av myggor. Vi föreslår ett annat alternativ, som är en vegetabilisk efficacious produkt. Jag skulle rekommenderar användningen av olikt bearbetar för att kontrollera myggorna för att undvika motstånd.

Gör vad dig funderare som framtiden rymmer för krypimpregneringsmedel, och Zika och hur planerar TyraTech för att tillfoga värderar?

Portion av folk vad vi ser på marknadsföra är en goda, som inte önskar att använda impregneringsmedel, därför att endera dem inte gillar faktumet att de är bekämpningsmedel, eller de gillar inte den kosmetiska aspekten av den.

I tillägg rekommenderas kickdoserna av DEET inte för barn under åldern av 17 och gravid kvinna. Detta poserar ett starkt potentiellt riskerar, därför att något skulle folk föredrar inte skydd än sätta bekämpningsmedel på dem eller på deras barn.

Another utfärdar är det även bland folket, som använder strömbekämpningsmedel, en goda portionr av de är motvilliga användare. Du önskar egentligen att främja folk som skyddar sig mot myggatuggor, därför att det finns en goda proportionerar av folk som skulle inte bruksbekämpningsmedel, och en overall riskerar av en goda proportionerar att inte få skyddad. Vi erbjuder dessa folk ett riktigt alternativ.

Att avsluta skulle jag något liknande för att betona att problemet är att vi inte segrar kriga mot kryp. Även om rätt nu, vi använder 5 miljard tons av bekämpningsmedel runt om världen varje år, segrar vi inte kriga.

Vi behöver att införa nyheter och komma med nya lösningar för att kontrollera och driva tillbaka dessa kryp. Vi föreslår här egentligen att fungera aktivt sätter in däri för att finna alternativ till bekämpningsmedel.

Alla vi vet att utfärdar runt om bekämpningsmedel, som är neurotoxicity och förorening av miljön. Reglerande byråer runt om världen ser det mycket försiktigt, för att förminska numrera av bekämpningsmedel. På TyraTech, önskar vi att delta däri konversation med vår teknologi, och vi önskar att vara kompetent att föreslå alternativ till familjer, till barn och till industriella producenter av djur.

Var kan avläsare finna mer information?

Om TyraTech

TyraTech är ett grönt teknologiföretag som har framkallat teknologi för att kontrollera kryp och parasit, utan att använda bekämpningsmedel. Vår beskickning är att förminska användningen av bekämpningsmedel vi kan överallt som, inklusive bruk på människor, djur och jordbruk.

Vi har en vegetabilisk teknologi som bevisas, och, rätt nu, har vi 29 patent med många mer oavgjord. Denna är en teknologi som applicerar till olika typer av miljöer, var kryp är rörs människor eller djur. Djuren kan vara husdjur eller industrially producerad höna.

Våra kunder är folk som intresseras egentligen i sunt uppehälle och sund mat, därför att det finns en anknyta mellan bekämpningsmedelbruk, och bekämpningsmedelrest grundar i mat.

Våra kunder är också folk som angå om hållbar tillväxt och en ren miljö.

Vi har ett ganska brett att basera för applikationen av vår teknologi. En produkt som vi har på marknadsförarätten är nu, en produkt för head lice för ungar. Vi har också produkter för den stora industriella produktionen av djur liksom höna och pigs och en krypimpregneringsmedel för myggor och fästingar.

Om Bruno Jactel, DVMBruno Jactel

Bruno Jactel, D.V.M var bestämd som verkställande direktör av TyraTech effektiva 10 Januari 2013.  Jactel spenderade 12 år på Merial begränsade, den $2,6 miljard intäkten som för en tid sedan frambringar det djura vård- dotterbolag av den Sanofi gruppen, portion, som kombinerad högsta strategi kommenderar, och högsta marknadsföra kommenderar.

Före arbete på Merial var Jactel den ställföreträdande minister   för ekonomiska och reklamfilmangelägenheter på den franska ambassaden i Washington, är har D.c.-Dr. Jactel en manipulera av den veterinär- medicinen och a styr i ekonomiska vetenskaper från den Sorbonne universitetar i Paris.  Han avlade examen från den École Nationale d'Administrationen, Paris i 1993.

April Cashin-Garbutt

Written by

April Cashin-Garbutt

April graduated with a first-class honours degree in Natural Sciences from Pembroke College, University of Cambridge. During her time as Editor-in-Chief, News-Medical (2012-2017), she kickstarted the content production process and helped to grow the website readership to over 60 million visitors per year. Through interviewing global thought leaders in medicine and life sciences, including Nobel laureates, April developed a passion for neuroscience and now works at the Sainsbury Wellcome Centre for Neural Circuits and Behaviour, located within UCL.

Advertisement