Gut-Riktad hypnos som är effektivare för behandling av retligt tarmsyndrom

Terapeutisk hypnos är en effektiv och för kassaskåp kompletterande teknik i kirurgi och behandlingen av det retliga tarmsyndromet. Denna är avslutningen av ett systematiskt granskar vid Winfried Häuser, och hans co-författare i det senast utfärdar av den Deutsches Ärzteblatt Landskampen (Dtsch Arztebl Int 2016; 113: 289-96).

Det existerande bevisar för effektiviteten, och säkerhet av hypnostekniker i somatisk medicin är otillräcklig. Författarna därför granskade systematiskt meta-analyser av randomized kontrollerade försök. Den dök upp, att hypnos var överlägsen till standard behandling i förminskningen av affekten, smärtar, tajmar nödvändigt för convalescence och drogförbrukning som var tillhörande med medicinska ingripanden. Bland tålmodig med retligt tarmsyndrom var tecken lättade effektivare vid gut-riktad hypnos än vid behandlingarna i kontrolleragrupperna.

I kliniskt öva hypnos redan används brett som ett komplement till moderna, kassaskåpmetoder av anestesin, bestämt för att minimera ångest och spänning i tålmodig omkring för att genomgå kirurgi. Bo, eller ljudsignal spara-bistådd hypnos kan erbjudas. Bruket av ljudsignal sparar är också effektivt i funktionella gastrointestinala oordningar. Dessutom används terapeutisk hypnos i dentistry.

Källa: http://www.aerzteblatt.de/

Advertisement