Tillgängligare Forskare framkalla långt för att övervaka den vård- hjärnan

Simon Fraser Universitetarforskare hoppas att en hjärna livsviktig-undertecknar testar blir så rutinmässig under en doktors kontroll-upp, som ta ett blodtryck eller en hjärta klassa mätningen.

SFU-forskare, ledde vid professorn Ryan D'Arcy med partners från den Mayo Kliniken, den Sheba Läkarundersökningen Centrerar i Israel, och det lokalkick-tech företaget HealthTech Connex Inc., är framkallning tillgängligare hjälpmedel som övervakar den vård- hjärnan.

I en ny artikel som publiceras i föra journal överGränserna i Neuroscience, introducerar laget, världens första befordran i physiology-baserat livsviktigt tecken för hjärna. Deras upptäckt gör det möjlighet för att översätta komplexa snilleblixtar in i livsviktigt tecken för för mål, praktisk och deployable hjärna, genom att använda longstanding snilleblixtteknologier som har finnas för nästan ett århundrade.

HealthTech Connex Inc. framkallar för närvarande den NeuroCatchTM plattformen för att möjliggöra de högsta kvalitets- inspelningarna av hjärnans livsviktiga tecken.

”Livsviktig-undertecknar hjärnan ramen som beskrivas i Gränser i Neuroscience, föreställer första steg in mot ett lätt långt att övervaka den vård- hjärnan,” något att säga D'Arcy. ”Är slår Potentiella applikationer i hjärnskakningen, hjärnskada, demens och andra förödande hjärnsjukdomar och oordningar.”,

Livsviktigt underteckna mäter används ofta i kliniker, sjukhus, och annan omsorg centrerar för att bedöma kapaciteten av olikt förkroppsligar system.

Forskare i D'Arcys det NeuroTech Labbet som baseras i Surrey det Minnes- Sjukhuset, har framkallat nu ett enkelt långt att mäta den vård- hjärnan med tiden, genom att använda non-invasive elektroder för att spåra hjärnans elektriska aktivitet för nyckel- hjärna, fungerar--med andra ord hjärnans livsviktiga tecken.

Forskare grundar, att det är möjligheten som övervakar hjärnkapacitet under hörsel- förnimmelse, och grundläggande kognitiv bearbeta för uppmärksamhet och.

”Vet Vi att snilleblixtar ger en saklig fysiologisk mätning av hjärnan fungerar,” något att säga D'Arcy, LedarskapStol för SFU BC i Medicinska Teknologier. ”Har Vi varit funktionsdugliga för jumbon 20 år som löser ha som huvudämnemellanrummet benämner in, av att använda detta för en for, och tillgängligt livsviktigt undertecknar för hjärna fungerar.”,

Traditionellt fungerar har hjärnan bedömts endast efter trauma, eller sjukdomen har uppstått och har relied tungt på subjektiva uppförande-baserade bedömningar.

”Emellertid, kritiskt viktigt det är att spåra vår hjärnas livsviktiga tecken för upprättande av en grundlinje för en persons saklig hjärnaktivitet,”, tillfogar han och att notera det i händelsen av skadan eller sjukdomen, blir det därefter möjligheten som ska utvärderas, om hjärnan fungerar ändringar, och huruvida är behandlingar effektiva.

”Beskriver Vi världens första physiology-drivande hjärna livsviktig-undertecknar mäter att låta oss kvantifiera hjärnvitalitet med tiden,” något att säga Sujoy Ghosh Hajra, deltagarearbetet för A PhD med D'Arcy och papperets bly- författare.

I det pappers- beskriver forskare hur deras ram översätter komplex snilleblixtvetenskap in i clinically tillgänglig information och visar lyckad mätning av livsviktigt tecken för hjärnan i både mer ung och äldre vuxen människa. Deras metoden identifierade ålder-släkta hjärna fungerar ändringar som inte var tydligt använda som var traditionellt, mäter.

Det pappers- har haft viktiga hits--mer än 1.000 beskådar globalt--vilka Ghosh Hajra något att säga är en testament till det akut behovet att kvantifiera hjärnvitalitet.

Källa: Simon Fraser Universitetar

Advertisement