Studien undersöker hur vanligt äldre vuxen människa med diagnostiserad och undiagnosed demens utför osäkra aktiviteter

Demens påverkar för närvarande något 5 miljon folk i U.S.et, och det numrerar förväntas att tredubbla vid 2050. Att Ha demens påverkar långt dig funderare, agerar och gör beslut.

I en studie som publicerades i Föra Journal över av AmerikanGeriatriken Samhälle, undersökte forskare hur ofta äldre vuxen människa, som har diagnostiserat och undiagnosed demens kopplar in i potentiellt osäkra aktiviteter.

Forskarna undersökte 7.609 Medicare bidragsmottagare som åldras 65 till mer än år-gammala 90. Baserat på olikt kognitivt testar, de beslutsamma forskarna som 1.038 av folket som de observerade, hade sannolikdemens. Av den grupp hade 457 diagnostiserats med demens, och 581 hade inte diagnostiserats med demens.

Nästan 1.000 deltagare som testades som ha ”möjlighet” demens, och 5.575 hade inte demens.

Av de äldre vuxen människa med sannolikdemens de lärda forskarna det:

  • 23 procent var stilla körning
  • 31 procent förberedda hoade mål
  • 22 procent klarade av deras egna finanser
  • 37 procent klarade av deras egna läkarbehandlingar
  • 21 procent deltog i doktorers tidsbeställningar bara

Forskarna sade att folket med sannolikdemens, som inte hade diagnostiserats var mer rimlig att koppla in i potentiellt farliga aktiviteter än bemannar vem hade diagnostiserats med demens. De föreslår också att sjukvårdpraktiker kunde förbättra tilltalar säkerhetsbekymmer för folk med demens, om de frågar äldre vuxen människa om sorterna av potentiellt osäkra aktiviteter som de utför.

”Är bör Familjer av äldre vuxen människa med demens det bäst folket som känner igen, när en aktivitet är passande osäkert, och komma med några bekymmer till deras sjukvårdfamiljeförsörjare,”, sade Halima Amjad, MD, MPH, studieco-författare, och dendoktors- kamraten, Uppdelning av den Geriatric Medicinen och Gerontology, den Johns Hopkins Universitetar Skolar av Medicin i Baltimore.

”Kan Familjer också hjälpa att känna igen undiagnosed demens, genom att anmäla några ändringar i minne eller tänkande kapaciteter i deras älskade, eller, om de har mer svårighet att utföra deras aktiviteter,” tillfogad Dr. Amjad.

Källa: AmerikanGeriatrikSamhälle

Advertisement