RedHill Biopharma och IntelGenx meddelar definitiv överenskommelse för commercialization av RIZAPORT™ för migräner med Grupo JUSTE i Spanien och extra potentiella territorier

RedHill Biopharma Ltd., biopharmaceutical företaget i första hand fokuserat på utveckling och commercializationen av sent klinisk-arrangerar, ägare, orally-administrerat, litet molekylen droger för upphetsa och gastrointestinalt sjukdomar och cancer, samman med IntelGenx Corp., ett Kanadensiskt drogleveransföretag fokuserat på muntlig drogleverans, meddelade i dag underteckna av en artikel med ensamrättlicensöverenskommelse med Grupo JUSTE S.A.Q.F (”Grupo JUSTE”), för commercializationen av RIZAPORT™ i Spanien och en rätt av den första vägranen för extra territorier. RIZAPORT™ är ett privat muntligt tunt filmar utformning av rizatriptan för behandlingen av akut migräner.

Grupo JUSTE är ett framstående privat Spanskt företag med över 90 år av erfar i forskningen, utveckling, och commercializationen av privat farmaceutiska produkter, den inklusive migränen och annan centrala nervsystemet (CNS) förgiftar, i Europa, Latinamerika och andra territorier.

Under benämner av överenskommelsen, RedHill beviljade Grupo JUSTE ensamrättarna för att registrera, och att kommersialisera RIZAPORT™ i Spanien och en rätt av den första fördefinerade vägranen för benämna för territorierna av Belize, Karibiskt, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominikanska republiken, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Mellanösten och Marocko. RedHill och IntelGenx berättigas för att motta upfront en betalning, och extra milstolpebetalningar på prestationen av den bestämda fördefinerade reglerande och reklamfilmen uppsätta som mål, såväl som tiered royaltyer. Finansiellt benämner av överenskommelsen avslöjdes inte. Det initialt benämner av överenskommelsen äger rum för tio år från datera av den första reklamfilmrean och förnyar automatiskt för ett extra två-år benämner. Reklamfilmbarkassen i Spanien förväntas för att äga rum i understödjahalvan av 2017.

”Glädjas Vi för att skriva in in i denna första commercializationöverenskommelse för RIZAPORT™ och för att se framåtriktat till byggande av ett långsiktigt förhållande med Grupo JUSTE i service av deras försök att introducera RIZAPORT™ i Spanien och potentiellt annan LATAM och En mitt - östliga territorier” sade Hög VP-Näringslivsutveckling för Adi Frish, RedHills & att Licensera. ”Tror Vi, att, tack till den angenäma smaktillsatsen och lämpligt bruk av upplösa snabbt tunn-filmar, RIZAPORT™ kunde potentiellt bli ett föredraget terapeutiskt alternativ för migräntålmodig över hela världen. Vi fortsätter arbetet arbetsamt samman med IntelGenx för att komma med detta unikt, och den fördelaktiga drogen till extra marknadsför i den near framtiden.”,

Inés Juste, President av Grupo JUSTE som tillfogas: ”Tillfredsställs Vi extremt för att meddela den planerade ankomsten av denna nya utformning av en ledande behandling för migrän. Vår partners, IntelGenx och RedHill äger en djup kunskap i det inklusive starka ledarskap för farmaceutisk bransch i innovativa utformningar som förbättrar överensstämmelsen, och administrationen mönstrar av guldmyntfotdroger. Denna överenskommelse bör låta Grupo JUSTE komma med denna nya effektiva behandling till migräntålmodig i Spanien och potentiellt någon Latin - amerikanen och Mellanösten länder och förstärka dess närvaro i Neurology.”,

Det Federala Institutet för Droger och LäkarundersökningApparater av Tysklandet (BfArM) beviljade för en tid sedan att marknadsföra bemyndigande för mg för RIZAPORT™ 5, och mg 10 under Europén Decentraliserade Tillvägagångssättet (DCP), i som Tysklandet som tjänas som som Hänvisa tillMedlemmen som är Statlig för andra Europeiska Union (EU)länder. Detta bemyndigande var den första medborgare som marknadsför godkännande för RIZAPORT™.

Omkring RIZAPORT™ (RHB-103)

RIZAPORT™ är ett privat muntligt tunt filmar utformning av rizatriptan benzoate, en agonist för receptor 5-HT1 och aktivdrogen i Merck & Co. ' s Maxalt®. RIZAPORT™-mg 5 mg och 10 var godkänd för att marknadsföra i Tyskland i Oktober 2015 under Europén Decentraliserade Tillvägagångssättet. En Ny DrogApplikation för RIZAPORT™ sparades också med U.S.-FDAEN i 2013, och en CRL mottogs i 2014. Rizatriptan är ansedd att vara en av de effektivaste muntliga triptansna, en klassificera av molekylar som snör in blodkärl i hjärnan för att avlösa bulnad och andra migräntecken. De världsomspännande årlig utförsäljning av triptans beräknades för att ha överskridit $690 miljoner i 2015(1). RIZAPORT™ baseras på IntelGenxs privat VersaFilm™ teknologi. Den upplöser snabbt och frigör dess aktivingrediens i munnen som leder till effektiv absorbering av drogen till och med det gastrointestinala området. Administrationsmetoden av det muntliga tunt för RIZAPORT™ filmar, som inte kräver den tålmodig att svälja en pill, eller att konsumera bevattna, tillsammans med dess angenäma anstrykning, gåvor ett potentiellt attraktivt terapeutiskt alternativ för migräntålmodig, specifikt för tålmodig, som lider från migrän-släkt nausea, beräknat för att vara ungefärligt 80% av den tålmodiga befolkningen för den sammanlagda migränen (2) och tålmodig som lider från dysphagia (svårigheten som sväljer).

Om RedHill Biopharma Ltd.

RedHill Biopharma Ltd. (NASDAQ/TASE: RDHL) är ett biopharmaceutical företag som förläggas högkvarter i Israel, i första hand fokuserad på utvecklingen, och commercializationen av sent klinisk-arrangerar, ägare, orally-administrerade lilla molekyldroger för behandlingen av upphetsas och gastrointestinala sjukdomar och cancer. RedHills strömpipelinen av privat produkter inkluderar: (I) RHB-105- en muntlig kombinationsterapi för behandlingen av Helicobacter pyloriinfektion med lyckade resultat från ett första Arrangerar Gradvis studie III; (ii) RHB-104- en muntlig kombinationsterapi för behandlingen av Crohns sjukdom med ett pågående första Arrangerar Gradvis studie III, och ett pågående motståndskraftig-av-begrepp Arrangerar Gradvis den IIa studien för multipelsclerosis; (iii) BEKINDA™ (RHB-102) - när-dagstidning en muntlig pillutformning av ondansetron med ett pågående Arrangerar Gradvis studie III i U.S.et för akut gastroenteritis, och gastritis och ett pågående Arrangerar Gradvis studie II för IBS-D; (iv) RHB-106- som en encapsulated tarmförberedelse licenserade till SalixPharmaceuticals, Ltd.; (v) YELIVA™ (ABC294640) - Phase II-arrangerar, orally-administrerat, första-i-klassificerar den selektiva inhibitoren som SK2 uppsätta som mål indikeringar för oncology för multipeln upphetsas och gastrointestinala; (vi) MESUPRON® - Phase II-arrangerar första-i-klassificerar uPAinhibitoren som administreras av den muntliga kapseln och att uppsätta som mål gastrointestinala och andra fasta tumors; (vii) RP101- betvingar för närvarande till enfå vid RedHill, RP101 är Phase II-arrangerar första-i-klassificerar inhibitoren som Hsp27 administreras av den muntliga tableten och att uppsätta som mål bukspottkörtel- och andra gastrointestinala cancer; (viii) RIZAPORT™ (RHB-103) - ett muntligt tunt filmar utformning av rizatriptan för akut migräner, med ett U.S. NDA för närvarande under diskussion med FDAEN och marknadsförabemyndigande som mottas i Tyskland i Oktober 2015; och (ix) RHB-101- när-dagstidning en muntlig pillutformning av den cardio drogcarvedilolen.

Om Grupo JUSTE

Grupo JUSTE är en Spansk företags grupp med mer, än 90 år' erfar i forskning, utveckling och fördelning av droger och farmaceutiska ingredienser för aktiv. Dess aktivitet siktas på att förbättra livskvaliteten av tålmodig, med Centrala Nervsystemetterapierna som ett av dess huvudsakliga områden av sakkunskap efter 1990, och en strategisk kärna ur fokuserar för gruppen.

Grupo JUSTE har två verksamhetsområden: den Farmaceutiska Uppdelningen, med brett erfar i Centrala Nervsystemet, Radiologi, Gynaecology och Primär Omsorg; och Justesa Imagen, ettkemikalieer företag som begås till forskningen, utvecklingen och produktionen av farmaceutiska ingredienser för aktiv, med verklig sakkunskap i kontrastmassmedia.  Gruppen har en viktig närvaro ha som huvudämnevärlden marknadsför sammanlagt som, direkt eller till och med partnerskap med att leda farmaceutiska företag.

Om IntelGenx

IntelGenx är ett ledande drogleveransföretag fokuserat på utvecklingen av innovativa produkter som baseras på dess privat muntliga drogleveransteknologier. Etablerat i 2003, detBaserade företaget som listas på TSXEN-V och OTCEN-QX, framkallar innovativa muntliga drogleveranslösningar som baseras på dess privat plattformteknologier, VersaFilm™, VersaTab™ och AdVersa™. IntelGenx har framkallat ett brett, och olikt tilltala för produktportfölj som är unmet, marknadsför behov och erbjudande lifecycleledningtillfällen. Forfivo XL™ som lanseras i 2012, är första, och endast för när-dagstidningen för FDA ha som huvudämne den godkända dosen för mg för HCl 450 bupropionen i en singeltablet för behandlingen av deprimerande oordning. IntelGenxs ger högt kompetent lag omfattande farmaceutiskt servar till farmaceutiska partners, inklusive R&D, klinisk övervakning, IP-skydd, analytisk metodutveckling, och reglerande servar. IntelGenxs som är statlig - av - - den fabriks- lättheten för konst som är etablerad för den VersaFilm™ teknologiplattformen, servicelabb-fjäll som ska lotsas, och denfjäll produktionen som erbjuder mycket tjänste- kapaciteter till våra beställare.

Källa: RedHill Biopharma AB

Advertisement