CCN-artikeln skisserar unika behandlingalternativ för kardiovaskulära tålmodig med HIV

Den Kardiovaskulära sjukdomen har blivit den ledande dödsorsaken för de som bor med HIV, som infektionen har rört från en slutlig sjukdom till en kronisk sjuka.

Som överlevnad har förbättrat, har fokusera av omsorg skiftat till att klara av den kroniska sjukan som den kardiovaskulära sjukdomen, högt blodtryck, sockersjuka och njuresjukdomen är comorbid i villkorar vanligt att kräva omsorg och behandling.

Kombinationen av villkorar kräver ofta att balansera läkarbehandlingar, tillvägagångssätt, och andra ingripanden fördriver att betrakta som konkurrerar prioriteter av omsorg.

En artikel i Kritisk OmsorgSjuksköterska (CCN) ger en överblick av riskerar dela upp i faktorer, pathophysiology och unika behandlingalternativ släkta till den kardiovaskulära sjukdomen i personer som bor med HIV.

I artikeln markerar två fallstudiear av hypotetiska tålmodig som bor med HIV, behandlingalternativen, och vårda överväganden som är tillhörande med häleri, att bry sig för kardiovaskulär sjukdom.

Co-Författare Michael V. Relf, PhD, RN, AACRN, ACNS-BC, CNE, FAAN är en förbunden professor, och bundsförvantdekanen för globala och gemenskapangelägenheter, Duke University Skolar av Sjukvården, Durham, North Carolina.

”Därför Att personer som bor med HIV, bor longer, är de mer och mer upprörda vid vård- villkorar tillhörande med att åldras, liksom kardiovaskulär sjukdom,”, sade han. ”Med mer än 1 miljon folk som bor med HIV i Förenta staterna, måste kritiska omsorgsjuksköterskor, förstå komplexiteten av den kardiovaskulära sjukdomen bland personer som bor med HIV.”,

Artikeln betonar att clinicians bör ta special omsorg att förhindra växelverkan mellan antiretroviralmedel och andra läkarbehandlingar, optimering av effektiviteten av antiretroviralterapi och att förhindra avoidable gift verkställer.

Därför Att hög nivåadherence med läkarbehandlingar är nödvändig i HIV-behandling, bör onödiga ändringar i en antiretroviralterapidiet undvikas.

Föra journal över för kickskärpa, progressivt, Som AmerikanAnslutningen av Kritisk-Omsorg Sjuksköterska som utkommer varannan månad kliniskt övar, och kritiska omsorgsjuksköterskor, CCN är en betrodd källa för information släkt till bedsideomsorgen av kritiskt och acutely sjuk tålmodig.

Källa: AmerikanAnslutning av Kritisk-Omsorg Sjuksköterskor (AACN)

Advertisement