Nya virtuell verklighetlekar skapar bättre tålmodig-erfar för ungar under avköcker

Som en sjuksköterskaclinician i den omfattande blödarsjukabehandlingen centrerar på Rikstäckande Barns Sjukhus för nästan 30 år, har Charmaine Biega, RN, hållit ögonen på henne tålmodig att uthärda hundratals visarpinnar för avköcker och andra tillvägagångssätt, som kan betyda revor, frustration som wiggling, och - i vissa fall - livslång ångest om det medicinska systemet och behandlingarna som tålmodig med blödarsjuka behöver för att fortleva. Men, då hon administrerade dengammala Brody Bågskytt avkok denna månad i klinik, gjorde han något som hon hade aldrig sett honom göra, för en visarpinne: ha gyckel.

Det är, därför att flera av henne tålmodig skriva in sig i en pilot- studie, som testar ett första av dess snälla virtuell verklighet erfar framkallat av blödarsjukalaget, och planlägger experter från Rikstäckande Barn och deltagare från Den Ohio Delstatsuniversiteten. Virtuell verklighetleken, den Voxel Fjärden, skapades för henne den tålmodiga befolkningen som fullständigt kopplar in dem i en immersive miljö av pingvin, piratkopierar specifikt och eremitkrabbor under avköcker och andra tillvägagångssätt.

”Startade hade Brody precis att få hans behandlingar till och med DROPP på en stamgästbas och en egentligen grov tid,”, sade Charmaine. ”Bara den första tiden som han använde leken i klinik, honom, var så fullständigt förlovad i leken, då DROPPEN administrerades, honom rycka till av smärta precis knappt. Skillnaden i, hur tålmodig reagerar under ett tillvägagångssätt, när de leker dessa växelverkande lekar, är anmärkningsvärd.”,

Charmaine använder en tablet för att påverka varandra med leken och för att se exakt vad hon tålmodig ser i deras fullständigt skräddarsy hörlurar med mikrofon. Att Vara kompetent att ha växelverkan mellan sjuksköterskan och tålmodigt var viktiga clinicians för ett särdrag utmanade designlaget för att skapa.

Hörlurar med mikrofon skapades av designexperter på Rikstäckande Barn, som framkallade ett disponibelt som var lättvikts-, och barn-vänskapsmatchen modellerar, som betyddes thoughtfully för att vara kassaskåpet som var enkla att använda och, huvudsakligen för tålmodig, som behöver avköcker som, räcka-var fria för tålmodinas tillvägagångssätt.

Den pilot- studien som betalas av ett lån från MedborgareBlödarsjukaFundamentet, testar för närvarande feasibilityen av att integrera virtuell verklighetteknologin in i klinikinställningen. Laget samlar också förberedande åtgärddata på användbarhet och likeability från föräldrar, tålmodig och sjuksköterskor.

”Fungerar vet Jag med pediatriska tålmodig med blöds oordningar och alltför brunnen skräck, och ångest, som de och deras familjer erfar släkt för att frekventera visarpinnar,”, sade Amy Dunn, MD, Direktör av Hematology på Rikstäckande Barn. ”Tog Jag detta problem till vårt oerhörda designlag, och frågat dem som hjälper vårt blödarsjukalag att skapa en lösning, som skulle, var kosta-effektiv, vänlig, kassaskåpet och att koppla in för barn av någon ålder och hjälp med adherence till behandlingar som leder ultimately för att förbättra resultat.”,

Jeremy Patterson som är bly- av Användare, Erfar TeknologiR&D, och den head formgivare för projektera på Rikstäckande Barn, ron till denna utmaning och hans lag skapade en virtuell verklighetmiljö som skräddarsy specifikt för tålmodig med blödarsjuka. Och bekräftar han, det är bestämt rolig.

”Har Jag gjort raddalekar och vet vilka vädjanar till ungar och vad inte gör, men skapa något, som har faktiskt hjälpt barn att ha ett bättre tålmodig-att erfara, finns det ingenting som är mer stor än det,” sade Patterson.

Laget på Rikstäckande Barn undersöker för närvarande hur denna teknologi kunde användas i den hem- inställningen för multipelavköckerna som tålmodig med blödarsjuka får varje vecka. De testar också hur virtuell verklighetteknologi kan göra en skillnad i att utbilda clinicians.

”Har återkopplingen som vi har fått, varit så långt egentligen realiteten,”, sade Dr. Dunn. ”Som ”Ett Lag” planlade vi en att närma sig som är koppla in riktigt och immersive för ungar och skräddarsy till deras behov, och vi tror den ska gör egentligen en skillnad i deras behandling och resultat.”,

Källa: Rikstäckande Barns Sjukhus

Advertisement