Nytt granska ifrågasätter säkerhet av estrogenutbytesterapi

Även Om individer konsumerar ofta naturliga produkter på grund av deras potentiella vård- gynnar, ett nytt granskar indikerar, att det inte är fri huruvida, gynnar av växt-härledde sammansättningar, som imiterad estrogen väger mycket än, den vård- möjligheten riskerar. Rönet publiceras i Britten Förar Journal över av Pharmacology.

Phytoestrogens är sammansättningar från växter som är liknande strukturerar till estrogen och finnas in i en variation av matar, speciellt soy. Några kvinnor kan konsumera phytoestrogens som främjas som naturliga alternativ till hormonutbytesterapi för att hjälpa att lindra menopausal tecken liksom hoade spolningar eller att skydda mot benförlust.

Då Ivonne Rietjens, PhD, av den Wageningen Universitetar i Nederländerna och henne kollegor analyserade den publicerade medicinska litteraturen, grundar de att flera potentiellt vård- gynnar av phytoestrogens har anmälts, däribland fällt ned riskerar av kardiovaskulär sjukdom, fetma, metabolic syndrom och typ - 2 sockersjuka, hjärna fungerar oordningar och olika typer av cancer, förutom förminskande menopausal tecken. Phytoestrogens är ansedda endocrinedisruptors, emellertid som indikerar att de har det potentiellt som orsakar den vård- negationen verkställer, riskerar inklusive infertility och ökande av cancer i estrogen-känsliga organ liksom bröst och livmodern.

Givet datan på den vård- potentiella negationen verkställer, granskningens författare avslutar att strömmen bevisar på välgörande phytoestrogens' verkställer inte är så tydlig att de väger mycket än klart den vård- möjligheten riskerar. ”Antyder Detta, att en bestämd avslutning på det vård- verkställer av phytoestrogens, realiteten eller negationen, kan inte göras,”, sade Prof. Rietjens. Det kan vara att ifrågasätta av phytoestrogens hon är huruvida välgörande eller skadligt har olik svarsanhörig på individ ålder, vård- status, och även närvaroen eller frånvaroen av specifika gutbakterier. Extra studier är nödvändiga att ge klarhet.

Källa: Britten Förar Journal över av Pharmacology

Advertisement