Fisken som sås kan hjälpa att ge bättre näring för, fostrar och ungt barn

Forskare från det Södra Australiensiska Vård- och Medicinsk forskningInstitutet och Universitetar av Adelaide har funnit a långt för att ge fostrar och ungt barn i Cambodja med bättre näring till och med en osannolik källa -- fisksås.

ProfessorTim Gräsplan, den Främsta Näringsfysiologen inom Sunda SAHMRI Fostrar, Behandla som ett barn och Barntemat och Ansluter Professorn, den Adelaide Medicinsk fakultet, Universitetar av Adelaide, och hans lag sökte väg att förbättra thiaminintaget av fostrar och barn som åldras mellan 1-5 år i South East Asia.

Rönet publiceras nu i Föra Journal över av Pediatrik.

Farorna av en thiaminbrist

ProfessorGräsplan sade att i motsats till mest av världens befolkningar, bristen för thiamin (vitaminet B1) är den stilla allmänningen i Cambodja och alltigenom South East Asia som sätter folk på riskerar av framkallning av en sjukdom som kallas beriberien.

”Är Beriberien allvarligast behandla som ett barn in, därför att behandla som ett barn är fött med lite thiamin, och bristfälligt fostrar har låg nivå av thiamin i deras breastmilk,”, sade Professor Göra Grön.

”Är starten av beriberien foren, och tecken inkluderar ett hes skrik, spy och diarré. Om behandla som ett barn inte ges thiamin, kan de dö inom 24 timmar.”,

Principen av befästningen

ProfessorGräsplan sade att i Australien, nutrients som kunde sakna i banta, tillfogas ibland till matar, som konsumeras gemensamt, till exempel jod tillfogas för att salta, och folsyra tillfogas till brödmjöl.

”Lånade Vi denna princip som kallades befästningen, och ökad thiamin till fisksås, en smaktillsats, som finnas i nästan varje Kambodjanskt kök,”, sade Professor Göra Grön.

En traditionell smaktillsats; göra perfektmedlet för thiaminbefästning

Studien grundar att fisksås var inte endast väl som accepterades av Kambodjanska familjer, men att den förbättrade blodmarkörer av thiaminstatus.

Tillfogad ProfessorGräsplan: ”Föreslår låg-kostar Denna forskning, att thiamin-stärkt fisksås har det potentiellt som är ett enkelt, och hållbart hjälpmedel av att förbättra dietary thiaminintag och att förhindra thiaminbrist i Cambodja.”,

Källa: Universitetar av Adelaide

Advertisement