Forskare framkallar ny avbilda och catheterizationteknik till festvuxen människa med lymphatic plast- bronkit

Forskare, som framkallade en kassaskåp och ett effektivt tillvägagångssätt för att ta bort tjocka träskor i barns flygbolag, anmäler nu liknande framgång i vuxna tålmodig. I detta sällsyntt villkora, kallat plast- bronkit, tålmodig framkallar tjockt, dikta-något liknande casts som bildar i utgreningbanorna av deras flygbolag.

Forskarna framkallade nytt avbilda bearbetar, och en minsta invasive catheterizationteknik till fest en bilda av plast- bronkit orsakade när onormalt cirkulerande lymphatic vätska torkar in i fasta casts. ”I vissa fall, villkorar orsaka av denna är okänd, men denna nya studie föreslår att mest vuxna tålmodig med plast- bronkit har onormalt pulmonary flöde av lymphatic vätska, som vi kan säkert fest,” sade studieledareSentensen G. Itkin, MD, en radiologist på

Itkin och hans co-författare Yoav Dori, MD, en pediatrisk cardiologist på KOTLETTEN och

Studierapporterna på sju vuxen människa med en genomsnittlig ålder av 50 gammala år vem framlade med att förgrena sig bronkiala casts som var tillhörande med kronisk hosta och/eller astma. Genom Att Använda en skräddarsy typ av magnetisk resonans som avbildar den kallade dynamiska kontrast-förhöjda HERR lymphangiographyen (DCMRL), grundar laget, att sex av de sju tålmodina hade onormalt lymphatic flöde, som de föreslår nu att designera som pulmonary perfusionsyndrom, som distinkt från idiopathic plast- bronkit, som orsaka är okänd i.

Laget behandlade de sex tålmodina med den lymphatic embolizationen, som gäller att sätta in en kombination av limmar och spolar till och med catheters till stopp flödet av lymphatic vätska. Fem tålmodig anmälde omgående och färdig upplösning av tecken och den sjätte tålmodiga anmälde viktiga partiska förbättringen. Fyra tålmodig hade den buk- minderårigen att smärta, som löste efter behandling med smärtstillande medel. Den genomsnittliga uppföljningen var 11 månader efter initial behandling.

Tidigare anmälde denna år, Itkin och Dori en retrospektiv fallstudie av 18 barn som hade plast- bronkit som en komplikation av palliative kirurgi för singel-ventrikel hjärtsjukdom. Fördriva sällsynt plast- bronkit kan orsaka liv-att hota respiratoriskt nödläge i barn. I vuxen människa kan villkora gå undiagnosed för år i tålmodig som kan initialt diagnostiseras med astma eller kronisk hosta. Plast- bronkit har en lång medicinsk pedigree--den Grekiska läkaren Galen beskrev en bilda av den i understödjaårhundradet.

”Var Denna en liten studie, och en första rapport av denna behandling i vuxen människa med lymphatic plast- bronkit,”, sade Dori. ”Är den ska Längre uppföljningen nödvändig att bekräfta det långsiktigt riskerar och gynnar av detta tillvägagångssätt.”,

Centrera för Lymphatic Avbilda och Ingripande är ett av Kotlett öppnings- GränsProgram. GränsProgram förkroppsligar anslutningen mellan forskninggenombrott och utöver det vanliga klinisk omsorg och är en roman långt som snabbare kommer med forskning till bedsiden.

Källa: Barns Sjukhus av Philadelphia

Advertisement