Luftföroreningexponering och den sedentary livsstilen poserar allvarliga vård- hot till barn i Kina

Barn och tonåringar i fastlandet Kina vänder mot allvarliga två och motstridiga allmän hälsahot: pågående exponering till luftförorening och en mer och mer sedentary livsstil med yttersidan för stamgästläkarundersökningaktivitet skolar lite.

Vård- arbetare och makthavande personer behöver att finna väg att tilltala båda av dessa utfärdar, så att barn kan vara aktivet, utan att lida det vård-, riskerar mer fysisk orsakadt vid exponering till luftförorening, föreslår en Oregon Delstatsuniversitetforskare i en ny kommentar som publiceras denna månad i Föra Journal över av Pediatrik.

”Är ifrågasätta hur vi balanserar förtjänsterna av läkarundersökningaktivitet med äventyrar av luftförorening?”, den said Brad Kardinalen, en kinesiologyprofessor i Högskolan av Allmän hälsa- och MänniskaVetenskaper på den Oregon Delstatsuniversiteten och en medborgare som är sakkunnig på, gynnar av läkarundersökningaktivitet. ”Ultimately, måste vi att finna väg för folk stagaktivillvilja luftföroreningen.”,

Många städer och länder runt om världsbrottningen med luftförorening utfärdar, men det finns särskilt bekymmer för barn som växer upp i Kina i del, därför att de ansar för att pendla mer på fot, eller att cykla och deras lekplatser och sportar sätter in finnas ofta nära upptagna gator eller huvudvägar, sade Kardinal. Får effekt av luftförorening som bidras till 1,2 miljon dödar i 2010.

Samtidigt är mycket få Kinesiska barn i dag deltagande dämpar in, eller kraftig läkarundersökningaktivitet skolar förutom, och numrera av överviktiga och obese barn i Kina har dubblerats mer än i jumbon 25 år.

Barn är bestämt känsliga till motsatt vård- får effekt från både kort stavelse och långsiktig exponering till luftförorening, i del, därför att de har klassar av respiration och ansar higher för att ta mer shallower andedräkter. Luftförorening har varit tillhörande med förhöjningar i astma, kronisk hosta, och andra respiratoriska problem i barn, som är rimliga att exacerbateds av skurkrollandning från kraftigt, övar, sade Kardinal.

Hur Så att närma sig allmän hälsarepresentanter dessa konkurrera utmaningar? Kardinalen och hans co-författare, Qi Si av den Zhejiang Universitetar i Kina och en tidigare besöka forskare på OSU, föreslår att de två problemen bör tilltalas tillsammans.

De rekommenderar akut fyra kliver för hälsotjänstemän, och makthavande personer, som grappling med dessa, utfärdar:

  • Förhöjningmedvetenheten bland föräldrar, barn, vård- arbetare, utbildare och makthavande personer på orsakar och får effekt av luftförorening på barn och tonåringar såväl som den potentiella skadan, när den kopplas ihop med utomhus- läkarundersökningaktivitet
  • Add luftar kvalitets- system på skolar platser, så förorening kan mätas när och var barn kopplar in i läkarundersökningaktivitet
  • Justera styrkan av utomhus- läkarundersökningaktivitet under skoladagen på basen av luftföroreningövervakningresultat
  • Utbilda barn om att öva i förorenade miljöer, inklusive anvisning att stoppa aktivitet, när de märker problem liksom att hosta, bröstkorgtightness eller att rossla

Sedan skolar är basera för mycket av läkarundersökningaktiviteten av dagens barn, är de ett kritiskt lappar, i att tilltala båda, utfärdar, sade Kardinal. Övervaka mikro-klimatet på en skulle skola ge bättre, skolar mer lokaliserad information för representanter, danande sombeslut om huruvida barn bör vara yttersidan som övar, eller på vilket jämnt av styrka.

”Är Att Göra någon sort av läkarundersökningaktivitet, även om den inte är som kraftig, stilla bättre än ha ingen läkarundersökningaktivitet för barnen,”, sade han.

att Bekläda tillbehör eller konditionutrustning kunde också planläggas för att hjälpa att skydda barn från förorening under utomhus- lekaktiviteter på dagar, då lufta kvalitets- jämnar var lågt, sade han.

”Är målet att få folk tänkande om dessa komplexa problem, och verklig världlösningar,”, sade Kardinal. ”Är hoppet att ska någon inför nyheter anslår lösningar för att tilltala båda av dessa problem.”,

Källa: Oregon Delstatsuniversitet

Advertisement