Studien upprättar harmoniserat hänvisar till spänner för sammanlagd testosterone i manar

En stor studie av mer än 9.000 manar har etablerat som harmoniseras för att hänvisa till, spänner för sammanlagd testosterone i manar som, när det appliceras till analyser, som har lämpligt kalibrerats ska effektivt, möjliggör clinicians för att göra en korrekt diagnos av hypogonadism, enligt en ny studie som publiceras i EndocrineSamhället, Förar Journal över av Klinisk Endocrinology & Ämnesomsättning.

Testosterone är det huvudsakligt könsbestämmer hormonet i manar, fast kvinnor har testosterone som väl i mindre belopp. Hypogonadismen en villkora som karakteriseras av låg testosterone, jämnar, kan leda till sexuell dysfunction, minskad muskel- och benstyrka, mindre energi och fälla ned fertilitet. Den korrekta diagnosen och den effektiva behandlingen och förhindrandet av hypogonadismen såväl som många andra sjukdomar beror på exakt mätning av hormon, men definierad brist av båda hänvisar till spänner av testosterone, och standardiseringen av hormonanalyser har gjort diagnostisering av hypogonadism en svår uppgift.

”Brunn-Definierat hänvisa till spänner är på hjärtan av kliniskt övar, och utan dem kan clinicians göra felaktiga diagnoser som kunde leda till tålmodig det dyra hälerit, livslånga behandlingar, som de inte behöver eller förnekar behandlingar till de, som behöver dem,” sade Shalender Bhasin, MD, av Brigham och Kvinna Sjukhus, den Harvard Medicinsk fakultet i Boston, MOR och leder författare av studien. ”Upprättar Våra data en hänvisa till spänner för testosterone. Dessa data visar också att variationer i analyser är en viktig bidragsgivare till variation i testosterone jämnar i cohorts från olika geografiska regioner. Klart behöver vi hormonanalyser för standardisering sammanlagt.”,

I denna studie tar prov forskare erhållande serumtestosterone från manar som hade redan haft deras testosterone jämnar prövat lokalt. Tar prov överfördes till Centrerar för Sjukdom Kontrollerar, och Förhindrandets (CDC) Centrerar Kliniska StandardiseringProgram på Medborgare för Miljö- Vård- var testosteronekoncentrationer mättes genom att använda ett högre beställer tandemcykeln för vätskechromatography samlas spectrometrymetod.

Forskare använde resultaten från båda mätningar för att frambringa harmoniserat värderar, som var van vid härleder i sin tur standardiserat, ålder-närmare detalj hänvisar till spänner överallt. Den harmoniserade det normala spänner för testosterone i enobese befolkning av Europén, och AmerikanManar, 19-39 år, är 264-916 ng/dL.

”, Utan harmoniserat, hänvisa till spänner och standardiserade analyser, testar kan leda till misdiagnoses, och tyvärr händer detta varje dag runt om världen,”, sade Hubert Vesper, PhD som är också enförfattare av studien och co-stolen av Partnerskap för Exakt Testa av Hormon (BANA). ”Nu har vi en hänvisa till att spänna för testosterone, och det är viktigt att vi tar denna in i övervägande i testar att clinicians och tålmodig beror på för exakta diagnoser.”,

BANAN ger teknisk och vetenskaplig service till för HormonStandardiseringen för CDC det Steroid- Programet, förar bildas aktiviteter på hormonmätning, och förkämpar för det universella bruket av det standardiserade hormonet testar, var tillgängliga.

Källa: EndocrineSamhälle