Iscensatte Escherichia Coli bakterier kan hjälpa att avkänna miljömässigt relevant koncentrationer av EDCs

Har avbrytande kemikalieer för Endocrine (EDCs) blandats in i utvecklingen av fetma, sockersjuka och cancer och finnas i en bred samling av bekämpningsmedel, plast- och pharmaceuticals för produkter inklusive. EDCs är potentiellt skadlig, även på låga koncentrationer, jämlike i vissa fall till bara milligrams som upplösas in i en simbassäng av, bevattnar mycket. Nu anmäler forskare i ACS-CentralVetenskap som de kan snabbt avkänna miljömässigt relevant koncentrationer av EDCs genom att använda iscensatte Escherichia Coli bakterier.

Att Avkänna EDCs kan vara tufft, därför att klassifikationen baseras på deras aktivitet -- det avbrytande hormonet fungerar -- i stället för deras strukturerar. Således encompasses benämna en bred spectrum av kemikalieer, och ofta, vård- riskerar uppstår från förenad exponering till flera olik art. Därför Att många EDCs agerar på, ytbehandlar har samma hormonreceptors på en cell, forskare framkallat testar som avkänner sammansättningarna som baseras på deras kapacitet att störa med hormon. Men dessa metoder tar dagar till jordbruksprodukter ett resultat eller gäller för närvarande försvårade många, och dyrt kliver. Här övervann Matthew Francis och kollegor dessa utmaningar, genom att använda Escherichia Coli i deras apparat.

Non-Giftet döda Escherichia Coli celler visar en estrogenreceptor på ytbehandla av forskare bärbara avkännare. Ett protein på avkännaren ytbehandlar känner igen EDCEN-E. det coli komplex som producerar en elektronisk läsning-ut noterar in. Den billiga apparaten kan bestämma koncentrationen av många bekant EDCs individuellt och total- koncentrationer som blandningar. De testade upptäckten bevattnar in, och i komplex lösningsnågot liknande behandla som ett barn formeln. Den också kan avkänna EDCs som är utsläppt in i flytande från ett plast- för att behandla som ett barn, buteljerar efter mikrovåguppvärmning. Laget noterar att deras testa är passande för bruk i sätta in och kan ändras för att testa för andra typer av kemikalieer som agerar på människareceptors.

Källa: Kemiskt Samhälle för Amerikan

Advertisement