Riskerar paracardial fet volym för Kicken som anknytas till ökande, för hjärtsjukdom i postmenopausal kvinnor

En högre volym av en bestämd typ av fett, som omger hjärtan, är markant tillhörande med ett högre riskerar av hjärtsjukdom i kvinnor, efter klimakterium och kvinnor med lägre har jämnat av estrogen på midlifen, enligt ny forskning ledde vid Universitetar av den Pittsburgh Institution för forskarutbildning av Allmän hälsa.

Rönet avslöjer ett föregående okänt, klimakterium-närmare detalj indikator av hjärtsjukdomen riskerar och att peka till potentiella strategier för att förminska som riskerar och en uppsätta som mål för framtida studier på få effekt av hormonutbytesterapi, i att förbättra kardiovaskulärt vård-. Resultaten publiceras den on-line todayen i Föra Journal över av AmerikanHjärtaAnslutningen.

”För den första tiden, har vi preciserat typen av hjärtafett som anknytas det till en riskera, dela upp i faktorer för hjärtsjukdom, och visat, att menopausal status och estrogen jämnar är kritiskt ändra dela upp i faktorer av dess tillhörande riskerar i kvinnor,”, sade den bly- författare Samar R. El Khoudary, Ph.D., M.P.H., assistentprofessorn i Pitt Offentliga Hälsas Avdelning av Epidemiology.

Det finns två typer av fett som omger hjärtan:
•, Epicardial fett, fettet som täcker direkt hjärtasilkespappret (myocardiumen) och lokaliseras mellan förutom hjärtan och pericardiumen (membranet som inneslutar hjärtan). Det är energikällan för hjärtan.

•, Paracardial fett, som är utanför pericardiumen som är anterior till det epicardial fettet. Det finns inte bekant hjärta-skyddande fungerar av detta fett.

El Khoudary och henne laget utvärderade kliniska data, inklusive blod tar prov, och hjärta CT avläser, på 478 kvinnor från Pittsburgh och Chicago som skriva in sig i Studien av Kvinnor som är Vård- Över Nationen (SWAN). Kvinnorna var i varierande arrangerar av klimakterium, i genomsnitt uppgå till 51 gammala år och var inte på hormonutbytesterapi.

I en föregående studie visade laget att en mer stor volym av paracardial fett, men inte epicardial fett, efter klimakterium har förklarats av en nedgång i könsbestämmahormonestradiolen-the som är mest potent estrogen-i midlifekvinnor. Den högre volymen av epicardial fett bands till annan riskerar dela upp i faktorer, liksom fetma.

I den nya studien jämnar forskarna som byggs på det rön för att upptäcka, som inte endast är, en mer stor paracardial fet volymnärmare detalj till klimakterium, men-i postmenopausal kvinnor och kvinnor med lägre av estradiol-honom är också tillhörande med ett mer stor riskerar av koronar artärförkalkning, en tidig sort undertecknar av hjärtsjukdomen som mätas med en hjärtaCT-bildläsning.

I kvinnorna som var utstuderade, var en förhöjning i paracardial fet volym från den 25th percentilen till den 75th percentilen (som motsvarar till 60 procent förhöjning) tillhörande med en 160 procent högre riskerar av koronar artärförkalkning och en 45 procent förhöjning i graden av koronar artärförkalkning i postmenopausal kvinnor som jämfördes med pre- eller tidig sort-menopausal kvinnor.

”Är Klart, epicardial och paracardial fett distinkt typer av hjärtafett som finnas för att vara mer stor i postmenopausal kvinnor för olikt resonerar med olikt verkställer på hjärtsjukdom riskera-och thus bör utvärderas separat, när söka för att väg ska hjälpa kvinnor att undvika hjärtsjukdomen,”, sade El Khoudary.

En ny analys av föregående forskning grundar att feta volymer för hjärta kunde förminskas lyckat med att banta och bariatric kirurgi. Givet osäkerheten om detskyddande verkställer av hormonutbytesterapi, såväl som bristen av forskning på få effekt av sådan terapi på feta volymer för hjärta, El Khoudary planerar en studie att utvärdera hormonutbytesterapi på fet ackumulation för hjärta som betalar särskild uppmärksamhet till typerna av hjärtafett.

Källa: http://www.upmc.com/media/NewsReleases/2017/Pages/heart-fat.aspx

Advertisement