Den Första studien för stemcellen kunde leda till utveckling av terapi för att förminska inflammation som orsakades av CF

En årig man 39 med cystic fibrosis (CF) gjorde historia vid passande den första personen för att motta vuxna stemceller för människan i en ny forskningstudie som forskare hoppas ska someday bly- till utvecklingen av en terapi för att förminska inflammationen och infektionen som orsakas av CF.

Bana väg för betvingar i studien är Egennamn som Rymms från Allians, Ohio, som på Jan. 26 mottog en avkok av celler som kallades mesenchymal stemceller för den allogeneic människan (hMSC), vuxna stemceller som samlas från benmärgen av sunda volontärer. Herr Rymde diagnostiserades med CF, då han var 16 gammala månader.

För närvarande finns det någon bot för CF, och livförväntning för tålmodig, som fortlever in i vuxenliv, är ungefärligt 41 myndiga år.

”Var Det en mycket spännande dag för oss med mycket den första deltagaren i det första försök för stemcellen för cystic fibrosis,”, sade James Chmiel, MD, Behandla som ett barn den främsta utredaren av studien på UniversitetarSjukhusRegnbågen & Barns Sjukhus.

Arrangera Gradvis 1 ska försök bedömer säkerheten och tolerabilityen av hMSCs i vuxna tålmodig med CF.

”Är Denna en tidig sort arrangerar gradvis försök, och den mest viktig sak är att se till säkerhet,”, sade Dr. Chmiel. ”Består Denna studie av en singelavkok av stemceller. Vi ska följer studiedeltagarna för att ett år ska se till att det är kassaskåpet. Innan vi applicerar någon terapi på en bred bas, önskar vi att se till att det är kassaskåpet.”,

Fördriva målet av studien är säkerhet, Dr. Chmiel hoppas detta är en första steg in mot det ultimat målet av framkallning av en terapi för att förminska lunginflammation och infektion och att resultera in längre och mer sund liv för folk med CF.

”Vars Stunden där en enorm förhöjning i överlevnad för folk med CF från, då Jag skrev in sätta in i 90-tal, är det stilla inte bra nog,”, sade Dr. Chmiel, Behandla som ett barn Direktören av Terapin för Cystic Fibrosis som Utveckling Centrerar på UH-Regnbågen, & Barns Sjukhus och Professor av Pediatrik på det Västra Fallet Reserverar Universitetar Skolar av Medicin. ”Stillar Stunder som vi har gjort stort framsteg, oss, har ett långt långt som går.”,
Stemcellerna som mottagna Herr som Rymdes, samlades från benmärgen av en sund vuxen volontär. UH är en medborgareledare i bruket av terapi för stemcellen med hMSCs. Forskare från UH, tillsammans med CWRUEN Skolar av Medicin, upptäckta hMSCs. HMSCsna äger många rekvisita som är ideal för behandlingen av upphetsas och degenerative sjukdomar, och de äger naturliga kapaciteter att avkänna ändringar i deras miljö, liksom inflammation. Hoppet är att hMSCs kan förminska inflammationen i lungsna som orsakas av CF.

Huvudsakliga CFS verkställer är på lungsna. De fyller med en klibbig mucus som en reaktion - egentligen enreaktion - vid huvuddelens immunförsvar till bakterier. Lungsna är källan för mycket av sjukan och den förkortade lifespanen som ses i CF.

”Utfärdar En av i CF är att folket med sjukdomen får bakterie- infektioner i deras lungs, och dessa bakterier hetsar ett kraftigt och överdrivet upphetsa svar,” förklarad Dr. Chmiel. ”Är Det faktiskt huvuddelens upphetsa svar som skadar lungsna. De upphetsa svarsförsöken att avlägsna bakterierna, utan det är inte lyckade. I stället frigör det upphetsa systemet molekylar som skadar individ egna flygbolag. Lungsjukdomen orsakar mycket av sjukan och är ansvariga för majoriteten av dödligheten av sjukdomen.”,

Stemcellerna doneras av sunda vuxna volontärer som går till och med rigoröst avskärma som är processaa. Stemcellerna odlas i lättheten för UH-stemcellen. Ställa upp som frivillig med CF som är i studien mottar en avkok till och med en DROPP.
”En Gång i tålmodign förkroppsliga, spårar stemcellen till området var det finns ett viktigt belopp av inflammation, och de tar upp uppehållet där. Stemcellerna reagerar därefter till miljön och vänder om hopefully några av abnormalitiesna,”, sade Dr. Chmiel. ”Hoppas Vi i framtida studier att visa att stemcellerna förminskar infektionen och inflammationen och går lungsna tillbaka till en mer statlig det normala.”,

”Besegrar syften för Denna terapi att vända det upphetsa svaret, för att inte avlägsna det, därför att vi stillar måste uppehället bakterierna i kontroll. Vi önskar att förminska inflammation, och den följande lungskadan som orsakas av inflammation, utan att låta bakterierna snabbt föröka sig,”, sade Dr. Chmiel.

En slutsumma av 15 stabila vuxen människa med CF ska clinically skriva in sig i studien. Service för studien är från Fundamentet för Cystic Fibrosis.

Den tålmodig, Herr Rymde, betraktar självt gynnsamt att vara nästan 40 med CF. Då han växte upp, sade han att han skulle miss som 50 dagar av skolar varje år på grund av sjukdomen. Varje dag behöver han att andas i ærosoler för omkring två timmar i morgonen och 1-1/2 timmar för sänguppehälle hans fungera för lungs. Stunder har han inte varit sjuk från sjukan efter hans sena tonår, kontrollerar han självt in i sjukhuset en koppla ihop av tider som ett år för försiktighets- mäter och att förhindra självt från ”att få in i en dal” med CF.

Hans sena fru, Michelle, dog av CF sju år sedan. De hade mött, då de var ungar, men fick inte gifta till 2012. Hon dog från sjukdomen plötsligt, 28 dagar efter de att gifta sig.

”Är Min endast ånger, att Jag inte frågade henne ut mer snart,” sade att Herr Rymde.
Han är deltagande i studien att bära på Michelles legat, och ”kan Jag förmiddagen som hoppas de framtida utvecklingarna av CFtålmodig, få bättre behandlingar, och det en ska bot finnas slutligen för dem,”, sade han.

Källa: http://www.uhhospitals.org/cleveland/

Advertisement