Den Pitt forskare mottar NSF-KARRIÄRUtmärkelsen för att framkalla förbättrat avskärma metoden för dysphagia

Dysphagia eller svälja oordningar, affekter nästan en i 25 vuxen människa, speciellt åldringen och de, som har lidit en slå eller en neurological sjukdom och resultat i ungefärligt 150.000 inläggning på sjukhus årligen. En tålmodig riskerar för dysphagia diagnostiseras först, genom att avskärma och kan kräva en endoscopy eller en fluoroscopy för mer ytterligare utvärdering. Emellertid manipulerar några tålmodig, som aspiratan gör så tyst som orsakar för att misdiagnose.

Att framkalla en förbättrad avskärma metod för dysphagia, tilldelade Nationalet Science Foundation en forskare på Universitetar av Pittsburghs Swanson Skolar av att Iscensätta en KARRIÄRUtmärkelse till och med NSF'SENS Uppdelning av Kemiska, för Bioengineering, Miljö- och TransportSystem. Ervin Sejdic, assistentprofessorn av elektriskt och datoren som iscensätter, mottog ettår, utmärkelse $549.139 vidare för att forska genom att använda vibration med hög upplösning, och att låta inspelningar, som skulle hjälp, manipulerar diagnostiserar dysphagia och hjälper tålmodig i att förbättra hur man sväljer riktigt stunder som äter eller dricker.

KARRIÄRprogramet är mest prestigefulla utmärkelsen för NSF den för yngre fakultet som exemplifierar utstående forskning, undervisning och deras integration.

Dr. Sejdic, som började denna forskningstund en postdoctoral bundsförvant på Universitetar av Toronto, och Holland Bloorview Lurar RehabiliteringSjukhuset, Kanada största barns sjukhuset för rehabilitering som förklaras, att en förbättrad non-invasive metod som avkänner dysphagia kunde hjälpa att förminska tålmodig, riskerar och inläggning på sjukhus.

”, Genom att använda modern dataanalytics som vi kan jämföra, och att kontrastera det solitt och vibrationerna av det normala som sväljer mot tålmodig med dysphagia,” förklarade Dr. Sejdic. ”Låter Detta oss förstå hur flygbolag skyddar sig normalt under att svälja som undviker ambition, och hur detta påverkas under dysphagia, utan behovet för kirurgi eller intubation.”,

Enligt Dr. Sejdic, kan tålmodig med tyst dysphagia passera traditionellt avskärma, som förhöjningar det potentiellt för att kväva och kvävning. Analysering låter och vibrationer från hångla som inte endast skulle för att förminska förekomsten av den tysta ambitionen, men också behovet för konservativa rekommendationer som begränsar att äta och att dricka för individer med neurological handikapp liksom multipelsclerosis eller ALS.

Förutom framkallning av teknologin, låter den ska utmärkelsen Dr. Sejdic samarbeta med anförandespråkpatologer för att framkalla en on-line lärande enhet till vidareutbildning och för att överstiga alltigenom U.S.ET. Han skulle också något liknande för att använda dataanalysen för att planlägga en mobil apparat, som skulle hjälptålmodigstunder som äter, men noterar att möjligheten är flera år i framtiden.

”Är Endoscopy och fluoroscopy stilla guldmyntfoten för att avkänna dysphagia,”, sade Dr. Sejdic. ”För nu ser vi inte byta ut dem utan ganska förhöja och förbättra avskärma som är processaa.”,

Källa: Universitetar av Pittsburgh

Advertisement