Forskare upprättar att tippa för ` pekar' molekylärt anknyter mellan blodsocker och Alzheimers sjukdom

För den första tiden ”pekar tippa” molekylärt anknyter mellan blodsockerglukosen, och Alzheimers sjukdom har varit etablerad av forskare, som har visat att överskott glukos skadar ett livsviktigt enzym som är involverat med inflammationsvar till tidigt stadium av Alzheimers.

Onormalt jämnar är kickblodsocker eller hyperglycaemiaen, välkänt som ett kännetecken av sockersjuka och fetma, men dess anknyta till Alzheimers sjukdom är mindre förtrogen vän.

Sockersjukatålmodig har att ökas för att riskera av framkallning Alzheimers av sjukdom som jämförs till sunda individer. I Alzheimers onormala proteiner för sjukdom samla för att bilda plattor och tovor i hjärnan som skadar progressively hjärnan och leder till sträng kognitiv nedgång.

Forskare visste redan att glukos och dess avbrott-besegrar produkter kan skada proteiner i celler via en reaktion som kallas glycationen men det specifika molekylärt anknyter mellan glukos och Alzheimers inte förstods.

Men nu Centrerar har forskare från Universitetar av BadAvdelningar av Biologi och Biochemistry, Kemi och Apotek och Pharmacology, arbete med kollegor på Wolfsonen för Åldern Släkta Sjukdomar, Konung Högskola London, rivit upp som anknyter.

Genom att studera, tar prov hjärnan från folk med, och utan Alzheimers som använder en känslig teknik för att avkänna glycation, upptäckte laget, att i tidigt stadium av Alzheimers glycationskador ett enzym kallade MIF (inhibitory macrophageflyttning dela upp i faktorer) som leker en roll i immun svars- och insulinreglering.

MIF är involverad i svaret av hjärnceller som kallas gliaen till fören mycket av onormala proteiner i hjärnan under Alzheimers sjukdom, och forskarna tror att hämning och förminskning av MIF-aktivitet som orsakades av glycation kunde vara ”tippa pekar” i sjukdomfortgång. Det verkar som om som Alzheimers framsteg, glycation av dessa enzymförhöjningar.

Studien publiceras i de Vetenskapliga Rapporterna för föra journal över.

Professorn Jean skåpbil håla Elsen, från Universitetar av BadAvdelningen av Biologi och Biochemistry, sade: ”Har Vi visat att detta enzym ar redan ändrat av glukos i hjärnorna av individer på tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. Vi utforskar nu, om vi kan avkänna liknande ändringar i blod.

”Normalt skulle MIF är delen av det immuna svaret till fören mycket av onormala proteiner i hjärnan, och som vi förhindrar funderare, som, därför att sockerskada förminskar någon MIF fungerar och fullständigt, andra, att detta kunde vara tippa pekar, som låter Alzheimers framkalla.

Dren Rånar Williams, också från Avdelningen av Biologi och Biochemistry som tillfogas: ”Ska Att Veta detta är livsviktigt till framkallning av en kronologi av hur Alzheimers framsteg och vi hoppas ska hjälper oss att identifiera de på riskerar av Alzheimers och leder till ny behandlingar eller väg för att förhindra sjukdomen.

Dr Omar Kassaar, från Universitetar av Badet, tillfogade: ”Är Överskott socker välkänt att vara dåligan för oss, när det kommer till sockersjuka och fetma, men detta potentiellt anknyter med Alzheimers sjukdom är ännu en resonerar att vi bör kontrollera vårt sockerintag i vårt bantar.”,

Globalt det finns omkring 50 miljon folk med Alzheimers sjukdom, och detta figurerar förutsägs till löneförhöjningen till mer än 125 miljoner vid 2050. Det globala samkvämet kostar av sjukdomen kör in i de hundratals miljarderna av dollar, som tillsammans med medicinsk vårdtålmodig kräver social omsorg på grund av det kognitivt verkställer av sjukdomen.

Källa: http://www.bath.ac.uk/news/2017/02/23/sugar-alzheimer%E2%80%99s-disease/

Advertisement