Studien undersöker följder av fattigt skor primat på vård- av gammalare individer

83% bruk som det felt skor

Som folket får äldre, erfar de ändringar i deras fotmorfologi. Om de inte ändrar deras, sko storleksanpassar tillsammans med dessa omformningar, äldre folk - mest av vem väljer det felt, skor - lider, bland annat, ångest, apati, förlust av balanserar och nedgångar, enligt en studie vid Universitetar av En Coruña.

I 2015 ledde ett forskninglag vid Universitetar av En Coruña förade en studie med folk med en genomsnittlig ålder av 80 år. I den analyserade de huruvida ändringarna till fotmorfologi som uppstår i gammalare individer, och deras tolerans för smärta, ledde till dem som använder det felt, skor. De avslutade att majoriteten (83%) inte använde det korrekt storleksanpassar och att, orsakar på, bör de ha använt ett olikt storleksanpassar för varje fot.

Som Daniel López López, en forskare på Universitetar av En Coruña, som ledde denna studie, berättar SINC: ”I detta arrangera av liv där är ändringar i fotmorfologi som gäller ökande bredd och längd, såväl som ändringar smärtar in tolerans som anknytas för att åldras, och förlusten av muskeln samlas och det fettiga silkespappret på foten.”,

En ny studie ledde vid López har för den första tiden som analyserades följderna av detta fattigt, skor primat på det vård- av gammalare individer.

”På grund av folkets livsstilar på detta åldern, kan de använda skor som är skadliga till deras fot. Detta kombinerat med det utseendemässigt av kroniska sjukdomar liksom fetma, kärl- sjukdomar, sockersjuka eller rheumatoid artrit, orsakar en oroande förhöjning i fotproblem i gammalare folk av mellan 71% och 87%. Detta måste hjälpmedlet sökandenläkarundersökningen och podiatric uppmärksamhet, vanligare, som den påverkar som deras funktionella kapacitet och livskvalitet,” förklarar forskare. Studien publiceras i Revistaen da Associação Médica Brasileira (den Brasilianska Medicinska Anslutningen förar journal över).

Minskad självständighet och wellbeing

Deltagarna i denna forskning projekterar var volontärer från PodiatryUniversitetarKliniken på Universitetar av En Coruña med en genomsnittlig ålder av 75 år.

Deras resultat visar att åldringfolk som använder det felt, skor har lägre områden för en livskvalitet sammanlagt att förbindas för att smärta, foten fungerar, skodonet, vård- allmän vård-, läkarundersökningaktivitet för mat, social kapacitet och vitaliteten.

De mest allmänningoordningarna är fotbenmissbildningar, bunions, toenailmalformations, plantar keratosis och lägenhetfot. ”Smärtar Detta ofta blytak till kroniskt, infektioner, inskränkt rörlighet, när det går, ångest, apati, sociala störningar, ändringar för att pressa fördelning i fot, förband till förlust av balanserar, och nedgångar, som, som ett resultat får effekt negativt på vård-, självständighet och brunn-att vara,” López informerar oss.

Dessa individer bör använda riktigt skodon, med andra ord allmänt skor fäster sned boll-passformen, justerbar användande velcro eller, sular gummi för att förhindra halkning och att falla och, i sin tur, för att förminska få effekt på fogar ihop och pressar, när det går.

”Dessutom, hjälper stamgästbesök och övervakning på delen av en podiatrist att förhindra, att kontrollera, och att förminska det utseendemässigt av fotsjukdomar och missbildningar, förhöjningautonomi och, i summariskt, att förbättra folkets livskvalitet,” avslutar López.

Källa: http://www.agenciasinc.es/en/News/Elderly-people-who-choose-the-wrong-shoes-have-a-lower-quality-of-life

Advertisement